Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle görüştü: Dosyanın yeniden incelenmesi talep edildi!

2009'da hayatını kaybeden eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile görüştü. Aile, ölümünde FETÖ'nün rolü olduğunu öne sürerek, intihar olarak kapatılan dosyanın yeniden incelenmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2026 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2026 15:36
https://www.lodoshaber.com

2009 yılında Ankara'da yaşamını yitiren eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile bir araya geldi.

Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmeye Behçet Oktay'ın oğlu Burak Oktay ile kardeşi Şule Oktay katıldı.

Aile, Behçet Oktay'ın ölümünde FETÖ'nün rolü bulunduğunu öne sürerek dosyanın yeniden ve kapsamlı şekilde incelenmesini talep etti. 2009 yılında yürütülen soruşturmada, Oktay'ın kendi silahıyla intihar ettiği değerlendirilmiş ve dosya hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Ancak aile, olayın tüm yönleriyle yeniden araştırılmasını istedi.