Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçılara müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 33. Genel Kurulu'nda ihracatın önemini vurgulayarak, reeskont kredilerinin günlük limitinin 300 milyon liradan 5 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2026 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2026 17:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 33. Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde ekonomi ve ihracata ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ihracatta son yıllarda önemli bir ivme yakaladığını belirten Erdoğan, küresel pazarlarda Türk bayrağını daha fazla noktada dalgalandırmak için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

"Bir yılda yaptığımız ihracatı artık bir haftada yapıyoruz." diyen Erdoğan, ihracatın ülke geneline yayılması amacıyla yeni projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Gümrük süreçlerinin dijitalleşme sayesinde hızlandırıldığını vurgulayan Erdoğan, ihracatçılara finansman desteği sağlayacak önemli bir adımı da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "300 milyon lira olan reeskont kredilerin günlük limitini 5 milyar liraya çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin artık geçmişte olduğu gibi içine kapanık bir ülke olmadığını dile getiren Erdoğan, "Türkiye dünün kendi içine kapanık Türkiye'si değil, artık her alanda büyük devletlerin saygı duyduğu bir Türkiye var." dedi.