
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda yaptığı sert açıklamalar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Ankara arasında yeni bir söz düellosuna dönüştü.
Erdoğan, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta yeni bir gerilim oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin haklarının hedef alınması halinde "cevabımız çok net olur, çok da sert olur" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında, bazı aktörlerin "İsrail'in fitne kayığına bindiğini" ve "siyonizmin taşeronluğunu üstlendiğini" öne sürerek bölgedeki gelişmelere ilişkin sert eleştiriler yöneltti.
Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ı hedef aldı ve İsrail ordusunun İran ve onun vekil güçlerine karşı operasyonlarını sürdüreceğini savundu.
NETANYAHU'DAN KÜSTAHCA SÖZLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri İsrail'de geniş yankı uyandırırken "Gazze kasabı" olarak anılan Netanyahu'dan da küstah ifadeler barındıran bir paylaşım geldi. Erdoğan'ı "Kendi halkını ezen" bir lider olarak tanımlayan Netanyahu, Erdoğan'ın Hamas'a verdiği desteğe atıfta bulunarak "Dünyanın en ahlaklı ordusu olan İsrail Devleti ve IDF, Orta Doğu’yu ve tüm dünyayı tehdit eden İran ve vekilleri aleyhine güçlü eylemlerini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
Netanyahu'nun açıklamaları Türkiye'de hükümet kanadından tepki gördü.Burhanettin Duran, Gazze'de yaşanan sivil kayıplara dikkat çekerek Netanyahu yönetiminin Türkiye'ye ahlak dersi vermeye çalışmasını "hadsizlik" olarak nitelendirdi.Akın Gürlek de yaptığı açıklamada Netanyahu'nun sözlerinin "yok hükmünde" olduğunu ifade ederek, Gazze'de işlenen suçların uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini söyledi.