Dünya şokta! Aşı çalışmalarına katılan gönüllü doktor hayatını kaybetti

Tüm dünyada koronavirüs aşı çalışmaları hızla devam ederken Brezilya'dan kötü haber geldi. Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs (Covid-19) aşı denemelerine katılan Brezilya'dan bir gönüllü doktorun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.lodoshaber.com

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (Anvisa) tarafından yapılan açıklamada, Oxford tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının klinik denemelerinde Brezilyalı bir gönüllü doktorun hayatını kaybettiği bildirildi.

Hayatını kaybeden gönüllünün 28 yaşındaki doktor João Pedro Feitosa, ölüm nedeninin ise 'COVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar' olduğu ifade edildi. 

Gizlilik gerekçesiyle daha fazla detay verilmeyeceği ifade edilirken, durumun gözden geçirildiği aktarıldı. Brezilya basını ise 28 yaşındaki gönüllünün ölüm nedeninin "Covid-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar" olduğunu yazdı. Söz konusu Covid-19 aşısı, Oxford Üniversitesi tarafından İngiliz-İsveç çokuluslu ilaç devi AstraZeneca ile ortaklaşa geliştiriliyor. Aşı şu anda Brezilya, İngiltere, Hindistan ve Güney Afrika'da klinik deneylerin üçüncü aşamasında.