Tayan: "CHP'nin Büyükşehir Adaylığı ve İl Başkanlığı Teklifini Kabul Etmedim"

Milli Savunma eski Bakanı ve CHP Bursa eski Milletvekili Turhan Tayan, Lodos Haber'e yaptığı değerlendirmede, 2015 yılı itibarıyla aktif siyasete kesin bir nokta koyduğunu belirterek, bu nedenle Yerel Seçim sürecinde CHP'den gelen teklifleri kabul etmediğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.lodoshaber.com

Bu yönde CHP'den gelen ilk teklifin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı olduğunu söyleyen Turhan Tayan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gelen bu teklifi aktif siyasi yaşamına son verme kararından dolayı kabul etmediğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının ardından yakın bir süre önce yine CHP'den kendisine "Yerel Seçim sürecini yönetmesi için il başkanlığı" teklifinin de geldiğini ifade eden Turhan Tayan, aynı gerekçeyle CHP İl Başkanlığı tekliğini de redettiğini açıkladı.

Değerlendirmesinde, 75 yaşında olduğunu ve 55 yıllık aktif siyasi yaşamını 2015 yılı itibarıyla sonlandırdığını anlatan Tayan, "Gelen teklifleri kabul etseydim hem CHP Bursa Örgütü'ne hem de kendime büyük bir haksızlık etmiş olurdum" dedi.