Erdoğan'ı Bursa'da yerli 'İHA-Savar'la korudular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökdere mitinginde Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Aselsan'ın İHA'lara karşı geliştirdiği yerli 'İHA-Savar' silahı ile korundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.lodoshaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitingine Aselsan'ın Dronelere karşı geliştirdiği 'İHA-Savar' silahı damga vurdu.

Jandarma ekipleri tarafından mitingin yapıldığı alan çevresine konuşlandırılan silahlar havada drone aradı.

ASELSAN 'İHA-Savar' 

İHASAVAR, Anti-Drone RF Karıştırma ve Köreltme Sistemi Drone/Mini-İHAlar düşman unsurlar tarafından Keşif, Casusluk, Taciz, Silahlı Saldırı ve Bombalama amaçlı olarak kullanılabilmektedir.

İHASAVAR, Anti-Drone RF Karıştırma ve Köreltme Sistemi, askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarının, üst düzey yetkili konutlarının, tören alanlarının, nizamiye ve kontrol noktalarının yakınlarında drone/mini-İHA uçurulmasının aktif karıştırma uygulaması ile engelleyerek koruma sağlamaktadır.

İHASAVAR, drone/mini-İHA'ların, uzaktan komuta, GPS/GLONASS uydu seyrüsefer, veri ve görüntü aktarım frekanslarının tamamını aynı anda karıştırarak drone/mini-İHA kullanılarak oluşturulabilecek tehditleri bertaraf edebilmektedir.

İHASAVAR, güvenlik personeline drone/mini-İHA'ların görüldüğü anda bertaraf edilmesi kabiliyetini kazandırarak anten yönlendirmesini sağlayan sensör sistemlerine ihtiyacı ortadan kaldırarak maliyet-etkin bir çözüm oluşturmaktadır.

Sistem şarj edilebilir, yüksek kapasiteli Li-Ion bataryalar ile en az 1.5 saat durmaksızın yayın yapabilmektedir.