
Meteoroloji’nin 5 günlük yeni hava tahmin raporuna göre Bursa'da hafta sonunun ilk gününde kuvvetli fırtınayla birlikte sağanak yağışa karşı dikkatli olunması istenirken, yarından itibaren dondurucu soğuklar geliyor ve kar yağışı yola çıkıyor. İşte detaylar…
Hafta sonunum ilk gününe 13 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde bölgesel olarak kuvvetli rüzgar ile birlikte çok bulutlu gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı.
Öğle saatlerine doğru da çok bulutlu gökyüzü ve kuvvetli rüzgar ile birlikte termometreler 15 derece seviyelerinde seyrediyor.
Öğle saatlerinde şehir genelinde bölgesel görülen kuvvetli rüzgar devam ederken, çok bulutlu gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 17 derece seviyelerinde.
Öğle saatleri sonrası 20 derece seviyelerinde ölçülen termometrelerle birlikte rüzgarlı ve yer yer sağanak yağış geçişleriyle birlikte çok bulutlu bir gökyüzü şehre hakim oluyor.
Akşam saatlerine doğru termometreler 18 derece olarak ölçülürken sağanak yağış ve rüzgarla birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşamsaatlerinde de kuvvetli rüzgar etkili olmaya devam ederken hava sıcaklığı18 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gecesaatlerinde kuvvetli rüzgar sürerken termometreler 17 derece seviyelerinde.
BUZ KESECEK
Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre Bursa’da hafta sonu etkili olan kuvvetli fırtınayla birlikte sağanak yağış da etkisini gösterirken pazar gününden itibaren termometrelerde büyük düşüş yaşanacak ve önümüzdeki hafta içi ise kar yağışı geçişleri bekleniyor.
Hafta sonunun son gününde (YARIN) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 8 derece seviyelerine kadar geriliyor. Gün içerisinde sağanak yağışla birlikte termometrelerdeki ciddi düşüş sürerken gün içerisinde en yüksek sıcaklık 10 derece olacak. Öte yandan şehrin yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor.
Yeni haftanın ilk iş gününde (PAZARTESİ) sabah saatlerinde termometreler 1 derece olarak ölçülürken gün içerisinde sağanak yağış geçişleriyle birlikte termometreler 8 derece seviyelerinde ölçülecek. Öğle saatleri öncesi ise kar yağışı geçişleri şehir genelinde yüksek kesimlerde görülmeye devam edecek.
Yeni haftanın ikinci iş gününde (SALI) sabah saatlerinde 0 derece olarak ölçülürken gün içerisinde sağanak yağış geçişleriyle birlikte en yüksek sıcaklık 15 dereceye kadar tırmanıyor. Hafif kar geçişleri ise şehrin yüksek kesimlerinde yüzüün göstermeyi sürdürüyor.
Haftanın üçüncü iş gününde (ÇARŞAMBA) sabah saatlerinde sıcaklığı 11 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gün içerisinde çok bulutlu gökyüzü ve sağanak yağış geçişleriyle birlikte en yüksek termometreler 18 derece seviyelerinde ölçülüyor. Ayrıca şehrin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.