Bursa’da Zeynep Naz Sarıkaya kazası: Sürücünün babasından açıklama

Bursa’da 9 Ekim 2024’te meydana gelen ve 16 yaşındaki Zeynep Naz Sarıkaya’nın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, sürücünün babası Ekrem Şayık açıklama yaptı. Şayık, açılan tazminat davasının yanlışlıkla aileye yöneltildiğini belirterek geri çektiklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2026 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2026 15:34

Kamuoyunda tartışma yaratan tazminat davasına ilişkin konuşan Ekrem Şayık, sürecin hatalı ilerlediğini ifade etti.

Şayık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kasko firmasına açılacak dava yanlışlıkla aileye açıldı. Hatamızı fark edince hemen geri çektik. Ben de bir babayım, yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm. Kendilerine başsağlığı diliyorum ve bu yanlış dava nedeniyle özür diliyorum.”

“Oğlum da bu süreçten etkilendi”

Şayık, kazaya karışan 18 yaşındaki oğlunun da yaşananlardan psikolojik olarak etkilendiğini belirtti.

Sosyal medya ve bazı haber içerikleri nedeniyle oğlunun hedef haline geldiğini savunan Şayık, “Genç bir çocuk linç edilip tehdit altında kalıyor. Bu durum isteyerek yapılan bir olay değil” ifadelerini kullandı.

Kaza 9 Ekim 2024’te meydana geldi

Olay, Bursa’da 9 Ekim 2024 tarihinde yaşandı. Basketbol maçından dönen Zeynep Naz Sarıkaya, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalıştığı sırada bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Genç kız, 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

Sürücü ehliyetsiz çıktı, süreç devam ediyor

Kazanın ardından olay yerinden ayrılan sürücü, daha sonra polise giderek teslim oldu. Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücü hakkında ilk etapta adli kontrol kararı verildi.

Yapılan itiraz üzerine yeniden gözaltına alınan sürücü, çıkarıldığı mahkemece “bilinçli taksirle hayati tehlikeye neden olacak şekilde yaralama” suçundan tutuklandı.

Kaza anı kameraya yansıdı

Kazaya ilişkin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntülerinde, Sarıkaya’nın arkadaşıyla birlikte karşıya geçmeye çalıştığı sırada aracın hızla çarptığı anlar yer aldı.

Görüntülerde, arkadaşının son anda müdahale etmeye çalıştığı ancak çarpmanın etkisiyle Sarıkaya’nın metrelerce savrulduğu ve ardından yardım için koşulduğu görüldü.