
Türkiye kamuoyu Bursa'daki bu skandal kararı konuşuyor.
Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, öğretmenlere mesajlaşma uygulaması üzerinden kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması gerektiğini içeren bir mesaj gönderdi. Kamuoyu, harem selamlık uygulaması talimatına büyük tepki gösterdi.
Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Bu gerici müdürün derhal görevden alınmasını istiyoruz. Böyle bir anlayış okul yöneticisi olamaz” diyerek tepki gösterdi.
Haydar Akın’ın gönderdiği mesajda, “Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim” ifadesini kullandı.
Akın, ayrıca resmi bir evrak da hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğreciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere gönderdi.
Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Bilimden ve pedagojiden payını alamamış okul yöneticileri çocuklarımız için tehlikelidir. Türkiye’de cinsiyet ayrımcılığı kadınların neredeyse her gün bedelini canlarıyla ödedikleri bir seviyeye gelmiştir. Geri kalmış toplumların değer yargısı olan cinsiyet ayrımcılığının gelecek nesillerde ortadan kalkması gerekirken, bu ayrımcılığın gerici okul yöneticileri eliyle okullarda pekiştirilmesi, küçük yaşlardan itibaren çocukların cinsiyet ayrımcılığına tabi tutulması ve bunu yaşamın bir kuralı gibi öğrenmelerinin yarattığı tehlike, kadınlarımızın daha uzun yıllar cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle şiddete uğrayacağının ve hatta bu ayrımcı tutum nedeniyle yaşamlarını kaybetmeye devam edebileceklerinin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Toy, Bursa Valisi Yakup Canpolat’a müdürün görevden alınması için çağrıda bulundu.