Hava Durumu

Özcan'ın Suriyelilere yardımı kesme kararının gerekçesi...

Suriyelilere ilişkin açıklamalarıyla gündem yaratan Bolu Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tanju Özcan, mültecilere belediye kasasından yapılan yardımlara son verdi. Özcan, kararının gerekçesini "Dört ayrı kurumdan para alıyorlar. En şık onlar geziyor, en rahat onlar yaşıyor. Bu vicdana sığar mı?" sözleriyle anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Özcan'ın Suriyelilere yardımı kesme kararının gerekçesi...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Suriyelilere belediyeden yapılan yardımlara son verdi.

Özcan, kararının gerekçesini Sözcü'den Özlem Gürses'e anlattı:

'HALKTAN OLUMLU TEPKİ ALIYORUM'

"Burada Iraklı, Suriyeli ve Afgan göçmenler var. 4 ayrı kurumdan para desteği alıyorlar; sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, belediyeler ve Kızılay. Bolu'da en şık onlar giyiniyor, en rahat onlar yaşıyorlar. Bu dört kurumun da birbirinden haberi yok. Yani biz belediye olarak hangi mültecinin hangi kurumdan yardım aldığını bilemiyoruz, onlar da bizimkileri bilemiyor. "Belediyeden bu yardımları yapmayı ben uygun görmüyorum" dedim, bununla ilgili de çok olumlu tepkiler alıyorum halktan.""

'DEVLET OLARAK KARAR VERMEMİZ LAZIM"

"Bu misafirlik fazla uzadı. Burada gördüğüm bir olay var, unutamıyorum. Yaşlı bir teyze, eksi 10 derecede kaldırıma oturmuş yağ-yoğurt satıyordu, karşısında da bu arkadaşlar, hepsi de çok sağlıklı, genç, bankamatik önünde sıraya girmişler, tıkır tıkır paralarını alıyorlardı. Bu vicdani değil. Türkiye'de artık bir tartışmanın başlaması gerektiğini düşünüyorum. Şu; Suriyelilere biz 7 yıldır ev sahipliği yapıyoruz, 4 yıl önce sayı 2 milyondu, şimdi 4.5 milyonu aştı. 5-10 yıl sonrasını düşünemiyorum. Bizim devlet olarak da bir karar vermemiz lazım; Suriyelileri gönderecek miyiz, göndermeyip topluma entegre mi etmeye çalışacağız? Sadece yardımlar değil, sosyal sıkıntılar var..."

'HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAM'

"Türkiye, bir Suriye iç savaşı ile karşı karşıya kalırsa ne olacak? Bana Kur'an'dan ayetlerle yanıt vermenin anlamı yok, çözüm nerede? Ne kadar daha harcayacağımız belli değil Suriyelilere. Bunları konuşmamız gerek. Beka deyip durdular, asıl beka sorunu bu değil mi? Ben sosyal demokratım, kimsenin yatağa aç girmesini arzu etmem. Sosyal demokrat olmanın bir gereği de haksızlık karşısında susmayacaksın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.