Hava Durumu

Online alışveriş tutkunlarını şoke eden haber! Dünyaca ünlü firma Türkiye’den çekiliyor!

null

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Online alışveriş tutkunlarını şoke eden haber! Dünyaca ünlü firma Türkiye’den çekiliyor!

PayPal resmen Türkiye'den çekiliyor. Ülkemizde de yoğun olarak kullanılan online bankacılık ve para aktarma hizmeti olan PayPal, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Binlerce kullanıcı PayPal'ın bu kararıyla şoka uğradı.

Dünyanın en yaygın online ödeme yöntemi olan PayPal Türkiye'den çekilme kararı aldığını duyurdu. Bugüne dek dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca müşterisine online para transferi ,sanal pos hizmeti ve güvenli online alışveriş imkanı sunan sitenin Türkiye’den çekilme sebebi ise lisans iptali. Konunun Türkiye’de binlerce kullanıcıyı olumsuz etkileyeceğini belirten Sosyal Medya Uzmanı Ali Rıza Durmaz, “PayPal’ın Türkiye’den çekilmesiyle online alışveriş kısmen de olsa riske girecek gibi gözüküyor” dedi.

pay-pal

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan para transfer uygulaması PayPal’ın Türkiye’deki kullanıcıları şokta. Firmanın Türkiye’deki resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre PayPal Türkiye’den çekilme kararı aldı. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren Türk müşterilerinin PayPal üzerinden para transferi yapamayacağını belirten bir açıklama yayınlayan şirket, kullanıcılarına veda etmeye hazırlanıyor.

Peki Türkiye’de PayPal üzerinden binlerce liralık işlem yapan kullanıcılar ne yapacak? Konunun Türkiye’deki online alışveriş oranlarını etkileyeceğini belirten Sosyal Medya Uzmanı Ali Rıza Durmaz, binlerce alışveriş sitesinin durumdan etkileneceği uyarısında bulundu. Sitede kayıtlı hesaplar aracılığı ile düzenli ödeme gerçekleştiren binlerce kullanıcının varlığını hatırlatan Durmaz, “Sitelerde güvenle kullanılan bu yöntemin kullanılamaz hale gelmesi ile kısa bir süre içinde birçok aksaklık yaşayanacak” dedi.

‘Online alışveriş hacmi etkilenebilir’

Pazardan çekilme kararı ile birlikte Türkiye’deki online alışveriş hacminin etkileneceği tahmininde bulunan Durmaz, rakam vermenin güç olduğunu söyledi. “Ancak özellikle yurt dışından yapılan online alışverişte ciddi fark oluşacaktır” diyen Durmaz,  PayPal’in kullanıcılar için neden önemli olduğunu da şöyle anlattı:

“PayPal ödeme yöntemi  kullanıcıların kredi kartlarını siteye tanımlayarak kart bilgilerini vermeden, mail ve şifreleri ile online alışveriş yapmalarını  sağlayan bir sistem. Bu sürecin ardından online alışveriş kısmen de olsa riske gireceğe benziyor. Türkiye'de de benzer ödeme yöntemlerinin var olduğu biliniyor; fakat kullanıcılar bu ödeme yöntemlerinin çok yüksek teminat bedelleri talep etmesinden ötürü öncelikli tercihlerinin PayPal olduğunu belirtiyorlar.”

Neden çekiliyor?

“6 Haziran 2016 tarihi itibariyle Türkiye'den çekilecekleri duyurusunda bulunan PayPal Türkiye’deki kullanıcılarını internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile bilgilendirdi. Dijital Pazarlama alanında online alışveriş siteleri ve yurtdışından yazılım ve içerik dosyaları gibi satın almalar yapan kullanıcıların yoğun kullandığı sistemin Türkiye 'den çekilmek zorunda kalmasına gerekçe olarak BDDK ile ilgili lisans alamaması sebep gösteriliyor .”

Kullanıcılar tepkili

Konu internet medyasında da geniş yer buldu. İnternet platformlarında yapılan yorumlarda “Alternatifi yok. Kullanıcılar ne yapacak?”, “PayPal üzerinden işlerini yürüten insanlar zor durumda kalacak” , “Sahtecilik artabilir” şeklinde eleştiriler yer aldı. PayPal’e alternatif bir sitenin kurularak Pazar payı elde etmenin hedeflendiği de iddialar arasında. Süreçle ilgili gelişmeler ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

PayPal Hakkında

PayPal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.

PayPal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'de yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışır.

PayPal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme yapılabilir. Bu para birimleri arasındaki değişimleri PayPal kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapar. Paypal'ın döviz kurları paypal sitesinden öğrenilebilir. Ayrıca Türk Lirasıyla da ödeme alabilir ya da ödeme yapılabilmektedir.

paypal

30 Mayıs 2016 tarihinde resmi internet sitesinde yayımlanan bildiri ile PayPal'ın Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğu açıklandı. Gerekçe olarak ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesi gösterildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.