Hava Durumu

Selçuk Türkoğlu ve argo bültenleri

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2020 11:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2020 11:41

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, aklına estikçe Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a deyim yerindeyse çatıyor. Üslup ise hiç hoş değil. Hem argo kelimeler kullanıyor hem de bayağı cümleler kuruyor.
Kendisini hâlâ ilkokul öğretmeni, Alinur Aktaş'ı da ilkokul birinci sınıf öğrencisi zannediyor olmalı.

Galiba bu şekilde ilgi çektiğini ve partisinin oylarını patlattığını düşünüyor. Hâlbuki sadece ayıp ediyor, hem de çok ayıp.
Ağzına acı biber sürülse yeridir. O derece yani.
Meslekte 30 yılı çoktan geride bıraktım. Bu kadar argo kelimelerle dolu, bayağı cümlelerle hazırlanan basın bültenlerine hiç rastlamadım.
Nerede İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in naif açıklamaları, nerede Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun gönderdiği bültenler.
Açıkçası argo kelimelerle dolu bayağı metinler kullanılan bültenler; ne bir öğretmene nede Sayın Akşener'in genel başkan olduğu İYİ Parti'ye yakışmıyor.
Ben yakıştıramıyorum, aklıselim olan hiç kimse tarafından da yakıştırılmıyor. Zaten Selçuk Türkoğlu ile siyaset yapan bazı dostlarımda çok rahatsızlar bu durumdan. Muhtemelen İYİ Parti Genel Merkezi de bu argo açıklamaları onaylamıyordur.
***
Neyse biz konumuza geri dönelim.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi geçenlerde Eskişehir'in Beylikova Beldesi'ne yardım yapmaya karar verdi. Selçuk Türkoğlu'da bunu öğrenir öğrenmez, argo cümleler ile dolu bayağı dilde bir açıklama hazırlayıp medyaya servis etti.
Yazının ana teması; "Vay efendim, Bursa'nın kaynaklarını Bursa dışına nasıl gönderirsiniz?"
Zannedersiniz yardım Ermenistan'a yapılmış.
Hepi topu; 3 dönüm alana parke taşı, bordür, aydınlatma direği ve çocuklara 2 tane kaydırak gönderilecek.
Hepsi bu.
Bu suç mu Sayın Türkoğlu?
Eğer cevabınız "Evet" ise baltayı taşa fena vurdunuz. Sonra demedi demeyesiniz. 
Çünkü İzmir, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri de benzer hibe yardımlar yapmışlar ve yapmaya devam ediyorlar.
Haydi, bakalım görelim şimdi siz Sayın Türkoğlu? Bırakın Bursa için hazırladığınız argo kelimelerle dolu bayağı cümlelerden oluşan benzer bir açıklama yapmayı, usturuplu bir metin ile eleştirebilecek misiniz o kentlerin belediye başkanlarını?
Bence hiç eleştirmeyin

Neden mi?
Neden olacak, bence çok güzel bir iş yapmışlar da ondan.

Şöyle ki;
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Burdur, Edirne Uzunköprü, Malatya Arapgirli ve Arguvan, Balıkesir Edremit, Kahramanmaraş Nurhak, Tunceli Ovacık ve Pertek, Giresun Piraziz, Konya Tuzlukçu'ya Ankara Büyükşehir Belediyesi; Adıyaman Kâhta ve Yaylakonak'a İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Adıyaman'ın Kâhta, Sivas Divriği, Uşak Sivaslı'ya Sakarya Kaynarca'ya hibe yardımlar yapmış. Kâh otobüs hediye etmişler, kâh meydana kocaman süs havuzu kurmuşlar.
Dedim ya, bana sorarsanız tıpkı Alinur Başkan gibi Tunç, Mansur ve Ekrem başkanlar da çok güzel bir dayanışma örneği sergilemişler.
Bakalım Selçuk Türkoğlu'na göre ne yapmışlar?
Yoksa başka kentlere hibeyi Millet İttifakı'nın belediyeleri yaparsa "doğru", Cumhur İttifakı'nın belediyeleri yaparsa "yanlış" mı bulacaksınız?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.