Hava Durumu

Meral Akşener'in Bursa programından izlenimlerim... Selçuk Türkoğlu nereye koşuyor? İYİ Parti oyları nerden alıyor? Bursa'da CHP'li belediyeler ne yapıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2021 16:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 16:33

İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'in Bursa programını takip edip izlenimlerini doğrudan aktarmayı isterdim. Lakin olmadı. Bu yüzden sevgili Özlem'in (Yağmur) yazdığı ve bana söyledikleri ile yetinmek zorundayım. Allah'tan Özlem sağlam gözlem yapıyor da ek yeri fazla belli olmayacak.
Şimdi, "Yahu gidip takip etseydin ya" diyenler olacaktır haklı olarak. İyi de bunun sorumlusu ben değilim.
Kim mi?
Kim olacakİYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'dur...
Zira zahmet edip bir haber bile vermedi Genel başkanının geldiğini....Aşkolsun Selçuk Türkoğlu. İl başkanlığını kazandığındaarayıp tebrik bile ettim oysa...
Haberim olmayınca da İzmir'e gittim. Yoksa Meral Akşener'i Selçuk Türkoğlu'na rağmen takip ederdim.
Selçuk Türkoğlu'nu arayıp, "Haydi beni davet etmedin de ittifak ortağımız olan CHP'lileri niye çağırmadın?" diye soracaktım. "Dikensiz gül bahçesi mi istiyorsun?. Ama bu da olmamış. Zira Özlem hem nalına hem mıhına bir yazı yazarak bu planını bozmuş.  Oysa gülü seven dikenine katlanmak zorundadır" demeyi düşündüm bir ara. Ama Özlem'in yazısının devamını okuyunca, CHP'lileri davet etmeme nedeni anladım Selçuk Türkoğlu'nun.
Meğer Selçuk Türkoğlu 2024 seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için yanıp tutuşuyormuş... Böyle bir hedef olunca da, haliyle en adaylığının önünde en önemli engel olarak gördüğü Mustafa Bozbey'i yakınında istememiş olmalı. Sadece Bozbey olsa yine iyi Selçuk Türkoğlu tek bir CHP'li bile davet etmemiş o programa. Ama nedense Genel Başkanını CHP'nin kalesi olan köye götürmüş. Selçuk Türkoğlu bu ne yaman çelişkidir böyle?
Peki, Türkoğlu'nun kurduğu adaylık hayali mümkün mü?
Bu soruma kendim cevap vereyim.
Siyasette her şey mümkündür. İttifak dağılırsa Mustafa Bozbey engeli ortadan kalkar. Hatta dağılmazsa da sağlam bir pazarlık sonrasında yine Bozbey engeli ortadan kalkabilir. Eh birde İsmail Tatlıoğlu'nu ekarte edebilirse, al sana adaylık...
Yazının sonunda Selçuk Türkoğlu'nun adaylık bahsini biraz daha açacağım. Ama şimdi analizlerimize devam edelim...
***
Özlem'in yazdıklarından ve ettiğimiz sohbetten Bursa'da İYİ Partililerin Millet İttifakı'nda olmaktan pek memnun olmadıkları ortaya çıkıyor. Zira HDP'nin her ne kadar gizli tutulsa da artık iyice gün yüzüne çıkan ortaklığı hem seçmeni hem de İYİ Parti'de aktif siyaset yapanları fena halde geriyor. Ayrıca yapılan kimi araştırmalara göre İYİ Parti'nin oyları artıyor ve durum epey güven veriyor aktif siyaset yapan İYİ Partililere...
Yeri geldi biraz da İYİ Parti'nin oylarının neden arttığını, oyların nerden aktığını da analiz edelim mi?
Başa yazayım, oylar Cumhur İttifakı'ndan gelmiyor.
Nereden mi geliyor?
Anlatayım.
Malum olduğu üzere Türkiye'de iki tane ittifak var.
Bir Cumhur, diğeri de Millet adını aldı.
Millet İttifakı'nın iki güçlü partisi var... Biri CHP diğer de İYİ Parti...
Bundan önceki seçimde, CHP İYİ Parti'nin önündeydi. Ama şimdi ittifak içindeki oylar CHP'den İYİ Parti'ye kaymaya başladı...  
Yani Millet İttifakı henüz Cumhur İttifakı'ndan beklediği oranda oy alamadı. Bunun en önemli nedeni de HDP ile yapılan gizli ama artık inkâr edilemez hale gelen birlikteliktir.
Bir başka ifade ile İYİ Parti'ye oy kazandıran sen değilsin Selçuk Türkoğlu... Böyle zannedip kendine fazla güvenmeyesin diye söylüyorum bunu. Kaldı ki İYİ Parti sadece Bursa'da arttırmıyor oylarını. İzmir'de de hal böyle...  
Bunu da anlatayım şimdi.
Yukarıda da bahsettiğim üzere, geçen hafta sonunda İzmir'deydim. Orada yedi göbek CHP'li arkadaşlarımla da görüştüm...
O arkadaşlarım bana, "Bursa'da İYİ Parti ne durumda?" diye sordular. Yüzde 20leri bulduğunu söyleyince de, "Hayret İzmir'de daha fazla" dediler. "Nasıl yani?" dedim.
Sebebi CHP'li belediyelerin İzmir'i çok kötü yönetmesiymiş meğer.
"Yıllardır oy verdik ama hiç memnun değiliz, her şey berbat durumda... Kenti yönetemiyorlar...  Zaten İmamoğlu'da İstanbul'u berbat ediyor... Bir tek Ankara iyi gidiyor, orada da başkan CHP'li değil aslında İYİ Partili'dir... Yani CHP bu işi yapamıyor... Belediyeyi yönetemeyen ülkeyi nasıl yönetecek? Allah'tan pandemi döneminde CHP iktidarı yoktu... Valla ülkeyi batırırlardı... Biz muhalifiz. Bu yüzden AK Parti'ye bizden oy çıkmaz... İşte bu yüzden gönlümüz İYİ Parti'ye kaydı!!!" dediler.
Selçuk Türkoğlu bence bu anlattıklarımı çok iyi dinle... İşte durumun özeti bu çünkü...
Yeri geldiği için arkadaşlarıma, "Bu durumda neden Memleket Partisi değil de İYİ Parti'ye gönlünüz kaydı?" diye sordum... "Aslında Muharrem İnce'yi seviyoruz ama kazanması çok zor. Meral Abla'yı (!!!) bu yüzden destekliyoruz" dediler.
Gelelim kıssadan Kısadan hisselerimize.
Sevgili İYİ Partili siyasetçiler. Özlem'in de yazdığı üzere, sakın ha "Meral Abla" yerine, "Hanımefendi" demeyin Akşener'e. Çünkü millet liderine adını kendi verir...
Ecevit'e "Karaoğlan", Türkeş'e "Başbuğ" Erbakan'a "Hoca" Özal'a "Tonton", Erdoğan'a, "Reyiz" diyen toplumuz biz... İsmi siz değil toplum verir. "Hanımefendi" nedir yahu? 'Meral Abla'nın suyu mu çıktı?.
Biz uyaralım da, siz yine de paşa gönlünüz nasıl isterse öyle yapın...
Diğer yandan Bursa'da artan oylar daha çok CHP'den geliyor bunu unutmayın.
Birde CHP'liler kıssadan hisse verelim.
Kaleniz Nilüfer'de oylar İYİ Parti'ye kayıyor. Çünkü Nilüfer'e hizmet edemiyorsunuz. Başkan kaçak villa yapmaktan hizmete vakit bulamıyor. Mesela Çalı Atatürk 410 Caddesinde Mustafa Bozbey başkanken bir park yapmaya başlamıştınız. Seçim bitti Turgay Erdem Başkan seçildi iş öylece kaldı. Şu sıralar seçim havası esmeye başlayınca bir kepçe geldi. Daha önceden taşıyıp 6 ay düzlemedikleri toprakları şimdi de kamyona yüklüyorlar. Bakalım ne olacak? Merak ediyoruz? Ama Eker Park'a ısrarla bina konduruyorsunuz. Bunun adı da hizmet oluyor.
Diğer bir CHP'li belediyesi olan Mudanya'ya Büyükşehir Belediyesi de olmasa hiç hizmet gitmeyecek. Zira Hayri Türkyılmaz Mudanya'nın çöplerini bile toplayamıyor.
Gemlik Belediye'sini hiç sormayın. Zira başkanı Mehmet Uğur Sertaslan hizmet yapmak yerine gayrı meşru çocuk yapıyor.
CHP faslını şimdilik burada bırakayım ayrı bir yazı ile detaylandıracağım.
Selçuk Türkoğlu hakkında yukarıda söz verdiğim ayrıntılı analiz ile yazıya son vereyim.Sahi diyelim ki Selçuk Türkoğlu aday yapılırsa, İnegöllülerden nasıl oy isteyecek?
Öyle ya, "İnegöl Bursa'nın ilçesi olduğu halde, 'Alinur Aktaş'a Bursa'da olduğunu söylemeyin, O kendini hâlâ İnegöl'de zannediyor' diye kendince dalga geçiyordun. Kardeşim haydi var git Kayseri'ye oyları oradan iste" demezler mi adama?
Derler valla...
Bu durumda eğer Selçuk Türkoğlu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmaya gerçekten niyetliysen önce İnegöllülerden, sonra da Alinur Aktaş'tan özür dile.
Zira İnegöl'ün nüfusu 350 bin. O kadar la kalmıyor. Bursa merkez ve diğer ilçelerinde de bir o kadar İnegöl kökenli seçmen var.
Bu da benden sana eski bir arkadaş olarak tavsiyedir. İyi gün dostları sadece  yağlar ama dost acı söyler...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.