Hava Durumu

CHP Bursa Sözcü'ye Aktrol dedi!

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2020 16:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2020 16:08

Okuduğum anda şoke oldum. Önce, CHP Bursa İl Başkanlığı'nın facebook hesabı ele geçirildi zannettim. Sonra anladım ki, o komik metin bilerek ve isteyerek konmuş oraya! Ama metnin neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Saklambaç oynarken sobelenmiş mızıkçı çocuk gibi davranmışlar.
Neden mi bahsediyorum?
Anlatayım.
Dün CHP Bursa Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular'a ait olduğu iddia edilen watsap yazışmaları ortaya çıktı. İddiaya göre; Akyolcular 17 yaşındaki bir kız çocuğunu watsap mesajları ile taciz etmişti.
Tacizin nasıl yaşandığı, neler olup bittiği medyada ayrıntılı olarak çıktı.
Mesela aşağıdaki linkte bizim bu konuda yaptığımız haber var.
https://www.detayhaberler.com/chp-li-baskanin-17-yasindaki-kizi-taciz-ettigi-iddiasi/41982/
Ancak bu iğrenç olayı haber yaptığımız için CHP Bursa İl Başkanlığı'na göre Aktrol medya oluyoruz.
Çünkü CHP Bursa İl Başkanlığı sosyal medya hesabından şöyle bir açıklama yapmış:
"3.5 yıl önce, Mete Akyolcular'ın partide yönetimsel hiçbir görevinin bulunmadığı bir dönemde yaşanmış bir olayın, bugün AKPliler ve aktrol medyası tarafından özellikle çarpıtılarak gündeme getirilmesi manidardır."
Allah akıl fikir versin yahu, "Özrü kabahatinden büyük" derler ya tamda o hesap olmuş. Siz önce, "3,5 senedir neden Mete Akyolcular hakkında işlem yapmadınız?" sorusuna bir cevap verin hele.
Tamam, Mete Akyolcular o tarihte ilçe başkanı değildi. Ama Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı CHP'de aktif görev olarak kabul edilmiyor mu yoksa? Ayrıca yaptığınız bu trajikomik açıklamadan benim anladığım şu oluyor. Aslında bu iğrenç olayı çok sayıda CHP yöneticisi biliyordu. Fakat sessizce üzeri kapatılıverdi.
Ben bunu anladım, başka da bir anlam çıkmıyor o metinden çünkü.
***
Şimdi devam edelim.
Konu medyaya yansıyınca, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman gereğini yapmanızı istedi. Daha sonra yapılan Meclis toplantısında da, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş grup sözcünüzü uyardı. Bu uyarılar sonrasında da ilçe başkanınızın istifa haberini aldık. Bu arada  CHP Grup Sözcüsü diye yazınca, aklıma birden bire Sözcü Gazetesi geldi.
Neden mi?
Neden olacak, bu iğrenç olayı tüm yönleri ile Sözcü Gazetesi'de yazdı da ondan.
İşte linki de burada.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chp-bursada-genc-kiza-taciz-iddiasi-6172954/
Şimdi CHP İl Başkanlığı'na göre taciz iddiasını haber yapanlar Aktrol medya. Yani Sözcü Gazetesi Aktrol medya oluyor. Bu durumda Akit Gazetesi'de CHP'nin yandaş medyası mı oluyor?
Sesli güldüm, hatta kahkaha attım.
***
Şimdi gelelim sonuca.
Bu mevzu öyle sağa sola çamur atmakla kapatılamaz. Boşuna hedef saptırmaya çalışmayın. Ortada 17 yaşında bir kız çocuğunun taciz edildiği iddiası var. Dahası istifa eden o ilçe başkanınız hakkında başka iddialar da var. İşte bu iddialar sonrasında, CHP Bursa İl Başkanlığı olarak, yapmadığınız görevinizi size AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hatırlattılar, daha doğrusu yüzünüze vurdular. İşte bu yüzden de, hakkında taciz iddiaları olan ilçe başkanınız istifa etti. Belki istifa etmeyecekti de, sizler istifa etmesini istemek zorunda kaldınız. Çünkü Salman ve Aktaş sizi sobelediler. Anlaşılan tüm bunlar çok gücünüze gitmiş.
Gitmesin, mızıkçılık yapmayın gereğini yapın. Şimdi bende size buradan başka sorular sorarım ama yeri ve zamanı değil. En azından bugün bazı başkanlarınızın sevgilisine yaptırdığı gölet manzaralı kaçak malikâneler konularına girmeyelim ve konumuza dönelim.
CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından sosyal medyadan yapılan komik açıklamanın şu kısmını yorumlayalım.
Şöyle yazmışlar:
"İl Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmaya göre, söz konusu mesajlaşma 3,5 yıl önce yaşanmıştır. Taraflardan birinin 18 yaş altında olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Taraflardan birinin özür dilemesiyle konu kapanmış, tekrar gündeme gelmemiş, herhangi bir adli şikâyet konusu da olmamıştır."
İşte bu cümleler CHP Bursa İl yönetiminde tam bir akıl tutulması yaşandığını gözler önüne seriyor.
Ne demek, konu 3,5 yıl önce yaşandı? Ne demek, kız 18 yaşından büyüktü? Ne demek, mevzu özür dilenerek kapandı?
Sayın İsmet Karaca, tüm bunlar ne demek?
Mızrak çuvala sığmıyor, boşuna zorlamayın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.