Hava Durumu

Ah Bursaspor ah... Yüreğimiz yanıyor, kalbimiz kırık... Ama suçlu aramayı bırakıp kenetlenmek zorundayız...

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2022 10:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2022 10:43

Süper lig şampiyonu, Bursaspor’u 1. Lige yakıştıramıyorduk. Bugün daha da kötüsü oldu ve maalesef Bursaspor’umuz 2. Lige düştü.
Bakmayın 2. Lig dediğimize, eski 3. Lig burası… Yani bir çeşit gayya kuyusu… Başarı olursa herkes sahiplenir ama kötü sonuç olunca herkes başkasına atar suçu. Hiç suçu günahı olmayanlar suçlanır hatta…
Önce Bursaspor’un bu hale neden düştüğünü hep birlikte hatırlayalım.
Sonra da dinleyen olursa çözüm önerilerimiz sunalım.
Medya olarak, geçmişteki yöneticileri uyardık, çözüm yolları sunduk… Maalesef ilgi görmedi. Sonuçta da, ne yazık ki haklı çıktık ve Bursaspor küme düşüverdi…İnşallah bu kez yazdıklarımız dikkate alınır.
***
Evet, geçen yılın son günlerinde, takvimler 25 Aralık 2021’i gösterirken,  “Eyvah eyvah, Bursaspor düşme potasında!...” başlığı ile bir yazı kaleme almıştım. O günde ifade ettiğim üzere birçok uzman varken spor alanında yazmayı sevmiyorum. Lakin bu kötü sonuç karşısında birkaç cümle kurmam şart…
O gün, Süper Lig kazanma vaadi ile iş başına gelen Emin Adanur’u ve yönetimini uyarmaya çalışmıştım.
Demiştim ki;
“…Maalesef Bursaspor şu anda 18 puan ile 17. sırada… Yani düşme potasında(!)…  Bu hafta, 20 puan ile ligin 14. Sırasında oynayan Menemenspor ile deplasmanda oynayacak olan Bursaspor’un maçı mutlaka kazanması gerekiyor... Aksi halde, Allah korusun dönülmez bir yola girilebilir…
Bunları yazarken içim acıyor.
Öyle ya, Türkiye Kupası sahibi ve Süper Lig şampiyonu olan Bursaspor’dan söz ediyoruz… Süper Lig’de bugüne kadar 3’ü İstanbul’da olan 4 büyüklerin dışında şampiyon olan tek takım Bursaspor’dur… O zaman içine düşürüldüğü bu hâl Allah’tan reva mıdır?
Şu hale bakın… Yazıklar olsun…
Oysa bu yıl Bursaspor yönetimine talip olanlar, şampiyonluk vaat etmişlerdi. Sonra hedeflerini Play Off olarak revize ettiler. Şimdi ise Süper Lig şampiyonu Bursaspor, 1. Lig’den  2. Lig’e düşmemek için uğraşıyor….
Vahim…”
***
Bunları yazdık da ne oldu?
Ne olacak? Bursapor’a Süper Lig vaat eden ama ilk yarı sonuna doğru sondan 2. sıraya düşüren 2. Başkan Emin Adanur’un ve diğer yöneticilerin umurunda bile olmadı bunlar.
Neden sonra yaptıkları vahim hatayı anlayıp istifa ettiler… Ama Bursaspor ligin dibine demir atmıştı bir kere. Bursaspor’a Süper Lig vaat edenler, bırakıp gitmiş, takım da ortada kalmıştı bir kere.
O süreçte Bursspor 3-4 hafta yönetimsiz olarak sahaya çıkıp var olma mücadele verirken, bırakılan enkazı kaldırmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş devreye girdi… Girmesin de ne yapsaydı?
Sonrasında 27 Şubat’ta olağan üstü kongre yapıldı. Kongrede,  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden BURFAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Öner Faruk Banaz Bursaspor Başkanı seçildi.
O kongrede Alinur Aktaş şöyle konuşmuştu:
"Bursaspor 3-4 haftadır yönetimsiz bir şekilde sahaya çıkmaya çalışıyor. Beni arayanlar oldu. Hiç tahmin etmediğim insanlar aradı. Ağlayanlar oldu. Bir muhtarlar toplantımız vardı. Altmışlı yaşlarda bir abimiz 'biz bir şey istemiyoruz yalnızca Bursaspor’u yalnız bırakma' dedi. Biz hala düşme hattındayız. Bazı takviyeler yapılmalı. Transfer tahtası için. Ama mevcut yönetim yoktu. Yaklaşık 60 yıllık mazisi olan bir kulüp için bu durumlar çok üzücü. Transfer tahtasının rakamına 3 milyon diyorlar. Öyle bir şey yok. Belirli imkânlarımızı kullandık. Bazı yerlere telefonlar açtık. Sonraki sürecimiz yönetim kurulu oluşturmaktı. Ben Bursaspor'u yönetmeyeceğim. Ben Bursaspor'a katkı vermeye çalışacağım. Bu kongremizin ve yeni yönetimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.''
Kongrede Emin Adanur ile birlikte takımı ligin dinine demirleten eski başkan Hayrettin Gülgüler ve yönetimi de ibra edilmemişti.
Sonrası malum.
Her hafta hop oturup hop kalktık.
Bu haftaya kadar umudumuzu koruduk ama bizi  bekleyen  korkunç sondan kurtulamadık maalesef.
***
Şimdi sözü daha fazla uzatmadan çözüme gelelim.
Elbette yüreğimiz yanıyor. Kalbimiz kırık ve elbette çok kızgınız.
Ama bugün ağlanma sızlanma ve birbirimize düşme günü olmamalı. Bugün tüm kırgınlıkları unutarak tüm kentin birbirine kenetlenme günü olmalıdır…
Kabul çok zor bir duruma düştük. Buradan ayağa kalkmak da kolay değil. Ama başta siyasetçiler olmak üzere tüm Bursa kenetlenirse bu zorlukları aşmak mümkün.
Şimdilik sözü burada keselim. Acımızı bu gece yaşayıp sabah ilk iş yeniden toparlanmak için adım atalım…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.