Hava Durumu

MERHABA GÜZEL BURSA

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2021 09:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 09:56

Yazı yazmak da yazdıklarımın bir okuyucu kitlesine ulaşması da en büyük hayalimdi. Daha çok ve kuvvetle istediğim hiçbir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün bu satırların Ege'den benim aracılığımla size gelmesini hayal edememişim ama her gün yeni bir şey öğrenmek mümkün. Kurduğunuz hayaller sizinle birlikte gelişiyor, güzelleşiyor, dönüşüyor. İzmir'in sıcak selamları ve sevgileriyle geldim yanınıza.

Evliya Çelebi'nin Ruhaniyetli Şehri'ne böyle de yolculuk yapılabilirmiş demek. Yazmanın, okumanın esrarengiz dünyasında her zaman her güzel sürpriz an kadar yakın olabilirmiş.

Sevgili Özlem Yağmur ile kısa bir süre önce bir araya gelip insana, sevgiye, saygıya, kitaba, kadına değindiğimiz doyumsuz sohbette şiirlerden, öykülerden bahsettik. Okumasının büyük mutluluk vereceği kitabımı kendisine imzaladığım o günden sonra, sizlerle de buluşma vaktimin geldiğine birlikte karar verdik.

Tanpınar'ın : "Bursa içimizdeki aydınlığın aynasıdır" dediği bu şehre içimi açmaya ben de çok gönüllüyüm.

 Hayatı boyunca tek işi yazmak olanlar, yazmaya hayatını adayanlar var. Onlara çok inanıyorum. Toplumdaki ortak vicdanın duyarlı bir terazisi var. Buna da çok inanıyorum

 Yaşadığımız onca sıkıntı, kaygı, telaş hepimizi yordu. Covid yaşamlarımızı, dengelerimizi, düzenimizi alt üst etti. Yüzlerce yıl sonra da konuşulacak tarihi bir süreçten geçiyoruz. Kayıplara, hasta olanlara, işinden olanlara, ekonomik sıkıntı içinde olduğunu bildiklerime, tahmin edebildiklerime bile iliklerime kadar üzgünüm. Şaşkınlığımın, endişelerimin, bilinmezliğin yıpratıcı etkilerinden elbette nasibimi aldım. Okumanın ve yazmanın gücüne tutunarak devam etmeye çabalıyorum. Yüzümüzü güldüren anlarla güçlenip, yapabileceklerimizin farkında olmak iyi geliyor.  Bunca kötü ve yıkıcı durumun içinde maalesef hız kesmeden devam eden kadın şiddeti ile ilgili bir projenin içinde yer aldım. Bir yayın evinin büyük katkısı, bir kadın projesinin elinden tuttu. 21 kadın bir araya geldik "Kirpiğin Düşmesin Yere" dedik. Kitabın içinde öykülerimiz var. Geliri Mor Çatı Vakfı'na bağışlanıyor. İyi ki!

12 Hazirandan itibaren de "Başka Oyun Yok" raflarda yerini aldı. Kadın öyküleri anlattım okurlara. Çocukluklarıyla karşılaştıkları anlarda karşılaştık onlarla. Kalplerini açtılar bize, yüzlerini yüzümüze çevirdiler. Kucaklamamıza ihtiyaçları var.

 Haydar Ergülen arka kapakta, kitaptaki insan halleri için ; "Gözlerimizi kapasak gönlümüze bakıyor " demiş. Gönül gözü açık olduğu için gördü, biliyorum. Şiirlerinden birinde "Sen rüyayı gördüğünü sanırsın, oysa rüya seni görmeye gelir" demişti. Bana, kitabın içindeki kadınlara ve onların çocukluklarına armağan ettiği satırlarına hissettiklerimi anlatabilecek kadar yazamıyorum henüz. Belki bir başka zaman diliminde başarabilirim. "Hemen büyür ruhuyla oynanan çocuklar" demişti yine başka bir dizede ve bu kitapta hemen büyüyen çok kadın var.

Çocuğuma bırakacağım en büyük miras bunlar ve kendimi sadece bu şekilde tanıtabilirim. Yazdıklarını yastıkların altında saklayan kadınlara sakladıkları ve saklandıkları zamanları arkalarında bırakmalarını söylemek, içlerindeki gücü ortaya çıkarmalarını istemek için daha fazla geç kalmamaya kararlıyım.

 Size anlatmak istediğim çok şey var. Yıllar önce şahane ağırlanıp şahane uğurlandığım birkaç güzel gün geçirdiğim güzel Bursa'da satırlarımla buluşacağım nice güzel yürek olduğunu biliyorum ve çok heyecanlıyım. Bir yerde okumuştum: "Bursa'ya seyahat etmek, yalnız mekân değiştirmek değil aynı zamanda geçmiş devirleri kat etmektir" diyordu. Sizlerle bu hayat yolculuğunda birlikte olmak, paylaşmak benim için büyük bir mutluluk.

Her şey hoş bir seda için.

Sevgilerimle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.