Hava Durumu

Dünyanın en büyük doğal gökdeleni: 300 bin kişi ziyaret etti!

Nevşehir'de Kapadokya bölgesinin en büyük Peribacası konumundaki Uçhisar Kalesi, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Dünyanın en büyük doğal gökdeleni: 300 bin kişi ziyaret etti!

Nevşehir'de milyonlarca yıl öncesinde oluşan ve daha sonra içi oyularak yaşam merkezi haline gelen ve bugüne kadar ayakta durmayı başaran Kapadokya bölgesinin en büyük Peribacası konumundaki Uçhisar Kalesi, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.   


  Uçhisar Belediyesinin verilerine göre dünyanın en büyük doğal gökdeleni niteliğinde olan Uçhisar Kalesi'ni 2022 yılında 300 binden fazla yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Cumhuriyet döneminde 1960’lı yıllara kadar Uçhisar halkının barındığı dev peribacası, günümüzde ise bölgeye hâkim 179 metre yüksekliği ile turistlere doğal güzellikleri kuşbakışı izleme imkânı sunuyor. 


  Kalenin zirvesi Kapadokya’nın kuş bakışı görüleceği tek yerdir. Zirveye çıkıldığında Güvercinlik Vadisi’nden, Avanos’a doğru tüm vadiler, Ortahisar Kalesi, Göreme Beldesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Kılıçlar Vadisi, Kızılçukur, Güllüdere, Çavuşin, Boztepe, Aktepe, Avanos ve Nevşehir çıplak gözle görülebiliyor. 
                                         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.