Hava Durumu

Postmodern Dünyada Anne ve Baba Olmak

null

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Postmodern Dünyada Anne ve Baba Olmak

Doruk Sağlık Grubu, personeline yönelik ebeveynlik konusunun ele alındığı eğitici toplantı gerçekleştirdi.

Doruk Yıldırım Hastanesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Doruk Sağlık Grubu personelleri katıldı. Toplantıda ebeveynlik konusu Doruk Sağlık Grubu Psikoloğu Nergis Öksüz tarafından sunum eşliğinde anlatıldı.

Mayınlara basmayın

Çocuk yetiştirmeye yönelik oluşturulan atölye çalışması hakkında konuşan Psikolog Nergis Öksüz, “Doruk çalışanlarına yönelik grup psikoterapisi adı altında daha çok interaktif bir çalışma olacak. Bu ilk çalışma olduğu için biraz ebeveynlik konusun özüne varacağız. Bir ebeveyn olarak karşılaşılan olağan problemler nelerdir, insanlar en çok hangi barikatları aşamıyorlar? Post modern dünyada çalışan bir anne ve baba olarak ebeveynlik yapmak gayet güçtür. Bu noktalarda kişilere mayınlara basmadan nasıl sağlıklı ebeveyn olunur, nasıl sağlıklı çocuklar yetiştirilir şeklinde destek amaçlı bir çalışma olacak” şeklinde konuştu.

Zihindeki yüklerden kurtulun

Bu çalışmanın aslında kurum içinde kan tazelemeye yarayacağını belirten Psikolog Öksüz, “insanların zihnindeki problemler hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Biz kurum içinde arkadaşlarımızın zihinsel yüklerini azaltmak ve kendilerini daha huzurlu hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Ebeveyn sorunları arasında en çok kardeş kıskançlığı ve sosyal uyum bozan davranışlar geliyor. Biz terapistler olarak şunu biliyoruz ki her sorunu terapi odasında çözmek zorunda değilsiniz. Çalışmaların en başında kişiye farkındalık kazandırmak önemli” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.