Hava Durumu

Sezaryen doğum hakkında bilmeniz gerekenler

null

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Sezaryen doğum hakkında bilmeniz gerekenler
Sezaryen doğum hakkında bilmeniz gerekenler;

Hafif bir çekme hissine kapılabilirsiniz

İç organlarınızın derinliklerinden küçük bir insanı zorla çıkarmaya çalışacaklar. Yani hafif bir çekiş hissine kapılmak çok normal. Bağırsaklarınızla dantel örülüyormuş gibi hissetmenize hiç gerek yok.

Epidural (Ağrısız doğum)

Epidural canınızı yakmaz. Ancak yabancı birisi omurganıza bir tür zıpkın yerleştirmeye çalışırken yaşadığınız kasılmalar pek de eğlenceli değil. Ve kasılmalar vücudunuzu istemsiz olarak çok sayıda yoga pozisyonuna sokarken hemşirelerin hareket etmemeniz gerektiğini söylemeleri de...

Ameliyathane serin olur

Hislerinizi kaybetmeye başladığınızdan dolayı bir an epidural kaynaklı uyuşmanın diğer uzuvlarınıza da yayılmaya başladığını düşünebilirsiniz. Ancak bunun gerçek sebebi termometrenin -40’ı göstermesi. Bu noktada ameliyathanede mi yoksa morgda mı olduğunuz konusunda şüpheye düşebilirsiniz.

İlaç kaynaklı titremeler olabilir

Titremekten azı dişlerinizden birini zedelemekten korkabilirsiniz  ya da sıfırın altındaki sıcaklık yüzünden hipotermi yaşamaktan. Telaşlanmayın, hepsi ilaçlar yüzünden oluyor.

Belden aşağı bölgenizdeki hareketleriniz sınırlı olacak

Hareketleriniz yetersiz olacak. Öyle bir uyuşacaksınız ki ameliyat masasından sedyeye taşınırken vücudunuzun hissetmediğiniz yanının sizinle gelip gelmediğini soracaksınız.

Morfin sisteminizi terk ederken kaşıntı isteği duyabilirsiniz

48 saat boyunca serumdan vücudunuza ilaç değil, mikroskobik kırkayaklar verdiklerini düşünebilirsiniz.

Ameliyat bölgesinde bir süre uyuşukluk ve şişkinlik hissedebilirsiniz

Ameliyattan sonra hiçbir şey hissetmemek kulağa hoş geliyor olabilir; ancak pantolon giyiyor olsaydınız karnınızın bir bölümünü hiç fark etmeden fermuara kaptırırdınız.

Karnınız harekete karşı biraz hassas olacak

Karında hassaslık, yemeği fazla kaçırınca hissettiğinizdir; çocuğu karnınızdan zorla çekip almak için baştan aşağı kesildikten sonra hissettiğiniz ise dehşet bir acıdır. Hastanede ayağa kalkmaya çalıştığınız ilk anda iç organlarınızın dışarıya çıkmaya çalıştıklarını düşünebilir, parçalara ayrılmayı engellemek adına sürekli karnınızı tutmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Hapşırırken ameliyat bölgesine bir yastık tutmak acıyı durdurur

Karnınıza yastık da tutsanız, yatağın şiltesini de kullansanız bağırsaklarınız dışarı çıkmaya çalışıyor gibi hissedeceksiniz.

Bebeğinizle aranızda aynı bağ oluşmayabilir

Anne ile bebeği arasındaki bağ yalnızca doğum şekliyle alakalı değildir. Bebeğinizi göğsünüze koydukları anda benzersiz bir sevgiyle dolar, huşu içerisinde kalırsınız. Tabiat yapması gerekeni yapar; sezaryen doğuma mecbur kalsanız da mutlu ve sağlıklı bebeğiniz için şükran duyun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.