Hava Durumu

Mavi abonelik hizmetinde kural değişikliği

Twitter, yeni hesapların mavi bir onay işareti almasını önlemek için 8 dolarlık Mavi abonelik hizmetinin kurallarında değişikliğe gitti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Mavi abonelik hizmetinde kural değişikliği

Twitter, 9 Kasım 2022 sonrasında oluşturulan hesapların “şu anda Twitter Blue’ya abone olamayacağını” eklemek için hizmetin yardım sayfasını düzenledi. Web sitesi ayrıca Blue’nun yalnızca iOS’ta ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere’deki kullanıcılar için mevcut olduğunu ve gelecekte genişleme planları olduğunu da ekledi.

Twitter, neden yeni hesaplara kısıtlama getirdiğini açıklamasa da, hareket yüksek ihtimalle güvenlik ile alakalı.

Web sitesinin yeni sahibi Elon Musk, yenilenen abonelik hizmetiyle ilgili ayrıntılar açıklanmadan önce bu ayın başlarında tweet atarak “ Twitter’ın mavi onay işareti olan veya olmayanlara ilişkin mevcut lordlar ve köylüler sistemi saçmalık” dedi. Dün, yeni Twitter Blue’nun lansmanı yapıldı ve insanların anında doğrulamayı içeren avantajları için ödeme yaparak eskiden zor olan mavi onay işaretini almalarına izin verdi.

Paralı olması ile birlikte troll hesapların da önüne geçmek isteniyor. Web sitesinde daha önce LeBron James olduğunu iddia eden bir grup taklitçi ortaya çıkmıştı. Sahte bir Nintendo of America hesabı, Mario’nun platforma orta parmağını verdiği bir fotoğrafını tweetlerken, sahte bir Valve hesabı yeni bir rekabet platformu hakkında tweet attı. Bu tarz durumların önüne geçmek için şirket güvenlik önlemlerini arttırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.