Hava Durumu

Mahkemeden WhatsApp kararı: Rekabet Kurumu haklı bulundu

Rekabet Kurumu, Facebook ve WhatsApp hakkında 11 Ocak 2021 başlattığı resen soruşturma kapsamında aldığı geçici tedbir uygulanmasına karar vermişti

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Mahkemeden WhatsApp kararı: Rekabet Kurumu haklı bulundu

4'üncü İdare Mahkemesi, WhatsApp'ın, Rekabet Kurumu'nun gizlilik sözleşmesi hakkındaki tedbir kararına itirazını reddetti. Kullanıcıların verilerinin 8 Şubat'tan itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik tedbir kararına yapılan itirazda Mahkeme, Rekabet Kurumu'nu haklı buldu.

WhatsApp’ın 2021 yılının başında yenilemek için harekete geçtiği ancak gelen tepkiler üzerine geri adım attığı gizlilik ilkeleri ile ilgili olarak Rekabet Kurumu ile Facebook arasında yaşanan adli süreçte karar açıklandı.

Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi ise geçici tedbir kararının itirazını reddetti. Soruşturma sonucunda bu verilerin tekrar geriye alınması ve kullanılmasından kişisel verilerin korunmasına aykırı olabileceği belirtildi.

Bunun telafisi olmayan durumları ortaya çıkabileceğine dikkat çekildi. Geçici tedbir kararı alınmasında hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi. 

Kaynak:T24

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.