Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu sabah Biden ile görüşme yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için İspanya'ya hareketi öncesi açıklama yaptı. Bu sabah ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştüğünü de belirten Erdoğan, zirvede Biden ile bir araya gelebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu sabah Biden ile görüşme yaptık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesine katılmak üzere gideceği İspanya'nın başkenti Madrid'e hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

İsveç ve Finlandiya'ya: Kuru Laf Değil, Netice İstiyoruz

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Zirve oturumlarında Ukrayna savaşını, ittifaka yansımalarını ele alacağız. İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olacaklarsa Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorundalar. Bunun aksi düşünülemez. (Türkiye-NATO-Finlandiya-İsveç) Dörtlü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz.

''Bu Sabah Bıden ile Görüşme Yaptık, Zirvede Bir Araya Gelebiriliz''

Türkiye rastgele NATO'ya katılmış bir ülke değil. Bu sabah Sayın Biden ile bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Biz de 'olabilir' dedik. F-16 meselesi hala masada, orada da bir oyalama taktiği gidiyor. ABD ile NATO'da nasıl omuz omuza vermiş ülkeyiz ki, bütün silahlar PYD'ye gönderiliyor?

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e Tepki

Yunanistan Başbakanı davetlimdi. Bundan böyle artık biz görüşmelerimizi birebir yapalım aramıza üçüncü kişileri sokmayalım diye mutabık kaldık. Aradan 2-3 hafta geçti ABD'ye gitti senatodaki konuşmasında Türkiye'ye saldırdı. Bunların ne olduğunu biliyoruz. Türkiye'ye karşı şahsiyetli bir duruş bekliyoruz. Bu duruşu göstermeyenlere karşı tavrımız bellidir. Zirvede olası ikili bir görüşmeyi (Yunanistan Başbakanı) Miçotakis ile yapmam mümkün değil. Yunanistan ile olması gereken Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı kaldırdık. Bitti o iş. Kalkıp da Miçotakis'in olası görüşme talebine evet diyebilir miyiz? Bitti o iş. Kendilerine çeki düzen vermeleri halinde onu planlar yol haritasını çizeriz.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.