Hava Durumu

Cumhurbaşkanı adayı Oğan: 'Minimum yüzde 30’luk bir kitle var'

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Oğan, "Minimum yüzde 30’luk bir Türk milliyetçisi, Atatürkçü kitle var. Bu yüzde 30’luk kitle zaten sizi yarışın ortağı ve ikinci turun en güçlü adayı haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2023 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2023 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı adayı Oğan: 'Minimum yüzde 30’luk bir kitle var'

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nin oluşturduğu ‘Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak sahaya çıkmaya hazırlanan eski MHP'li vekil Sinan Oğan, Serkan Alan'ın sorularını yanıtladı.

Oğan, ilk turda kaç oy almayı öngördükleri sorusuna şu yanıtı verdi: "Yüzde 16’lık bir seçmen kitlesine yaslandığımızı söylemiştim. Kamuoyuna en geç çıkan aday ve ittifak biziz. O sebeple biz başlangıçta sahadaki iki ittifaktan rahatsız olan kitlelerin oylarını hedefledik. Şu an sahada bu kitlelerin oylarına yaslanabileceğimizi çok net görüyoruz. Sözümün başında da söylemiştim, minimum yüzde 30’luk bir Türk milliyetçisi, Atatürkçü kitle var. Bu yüzde 30’luk kitle zaten sizi yarışın ortağı ve ikinci turun en güçlü adayı haline getiriyor. İkinci aşamasında ise daha geniş kitlelere ulaşmak. Türkiye’nin siyasi yelpazesi içerisinde Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerinin oyunu aldığınızda zaten ikinci tura otomatikman kalıyorsunuz. Bu kitle ise yıllardır 'Bizim niye adayımız yok'tan şikayetçiydi. Artık adayları var."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.