Hava Durumu

Çavuşoğlu: ABD ve Rusya verilen sözleri tutmadı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyini terörden temizleme konusunda ABD ve Rusya'nın verilen sözleri tutmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çavuşoğlu: ABD ve Rusya verilen sözleri tutmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'nın başkenti Roma'da düzelenen MED Diyalog Oturumu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "İlkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacağımızı düşünüyorum" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, Suriye'nin kuzeyini terörden temizleme konusunda ABD ve Rusya'nın verilen sözleri tutmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna savaşında olası ateşkes veya müzakere masasına dönme konusunda bahara kadar daha net bir resim elde edileceğini belirtti. 

"İlkbahardan önce müzakere masası konusunda daha net bir tabloya sahip olacağımızı düşünüyorum. Pes etmeyeceğiz, çabalarımızı sürdüreceğiz" diyen Çavuşoğlu, Roma'daki MED Diyalog Oturumu'nda ayrıca Türkiye'nin Mısır ve İsrail'le normalleşme sürecine ilişkin açıklamarda da bulundu.

Dışişleri Bakanı, Mısır'ın Akdeniz bölgesi, İslam dünyası, Afrika ve hepimiz için önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, İsrail ile normalleşmeye ilişkin Kudüs'ün, Ankara'nın Filistin meselesindeki tutumunun değişmeyeceğini bildiğini vurguladı.

OPERASYONLARI SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR

Diğer taraftan Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyini terörden temizleme konusunda ABD ve Rusya'nın verilen sözleri tutmadığını bildirdi. Çavuşoğlu, "Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'İ temizlediğimiz gibi bu örgütleri de temizlemek için operasyonumuza devam etmemiz gerekiyor" konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.