Hava Durumu

Bakan Bozdağ: 'İadelerini isteyeceğiz'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü ile İsveç'te 10 FETÖ'cü ve 11 PKK'lının dosyaları beklediğini belirtti. Bozdağ, ''Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Bozdağ: 'İadelerini isteyeceğiz'

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu tarafından düzenlenen Uluslararası Zirve'ye katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan BozdağFinlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cüİsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyalarının beklediğini, mutabakattan sonra bunların iadesi hususunun yeniden yazılacağını ve hatırlatılacağını söyledi.

4'lü Zirve Sonrası Mutabakat

NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderlerinin İspanya'nın başkenti Madrid'deki dörtlü zirve toplantısından mutabakat çıktı.

Türkiye'nin güvenlik endişeleri konusunda İsveç ve Finlandiya ile mutabakat imzalandı böylece iki ülkenin NATO üyeliğinin önü açılmış oldu.

Üç ülke liderlerinin hazır bulunduğu törende mutabakata dışişleri bakanları imza attı. Mutabakatta, PKK ile mücadele konusunda İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile tam işbirliği taahhüdünde bulundu.

İki ülke, PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama sözü verirken, savunma sanayiinde ambargo ve kısıtlamalara gidilmemesi ile işbirliğinin artırılması kararı alındı.

Bu bağlamda İsveç ve Finlandiya, terörle mücadele ve savunma sanayii konularındaki ulusal mevzuatlarını ve uygulamalarını düzenleme taahhüdünde de bulundu.

Terör ve örgütlü suçlarla mücadele konusunda istihbarat paylaşımı mekanizması kurulması da kararlaştırıldı. Terör suçlularının iadesi konusunda somut adımlar atılması ve Türkiye'ye yönelik terör propagandasının engellenmesi de mutabakatın maddeleri arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.