Hava Durumu

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2022 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

Sözcü Çelik'in konuşmalarından satır başları şöyle; Türkiye'nin iç güvenliği ve dış güvenliği bir bütün. Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bütün eğitim camiasına başarılar diliyoruz. Türkiye'nin demokrasisi olgunlaşmış demokrasidir. Güçlü bir cumhuriyetimiz var.

TUNÇ SOYER'İN TARTIŞILAN SÖZLERİ: Önümüze şöyle bir tablo geliyor. Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirmektir. Fatih Sultan Mehmet'ten Atatürk'e kadar bütün bir tablo devletimizin ne kadar köklü olduğunu gösteren bir tablodur. Doğru olan yaklaşım, güzel İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, işgalcilere söylenmeyen sözün tarihimize söylenmiş olmasıdır. İşgalcilere karşı olan duruşumuz anlatılması gerekirken içeriye dönük tartışmaya çevrilmesi ciddi şuursuzluktur. Zaten arkasından atılan adımlar bu şuursuzluğun devamı olarak gelmiştir. Bazı siyasetçi arkadaşlarımız, bu bağlamda söylenen sözlerin Atatürk'ün söylediği sözleri ifade ederek bize cevap vermeye çalışıyorlar. Atatürk'ün söylediği sözlerin bağlamından kopartılarak söylenmesi bir istismar siyasetidir. Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir Osmanlı Devleti de bizimdir.

MUSTAFA TRAMPA'YA TEBRİK: Bir tebriğimiz yeni seçilen İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa içindir. Kendisi seçimle son derece demokratik bir seçimle işbaşına geldi. Kendisini tebrik ediyoruz. Avrupa'nın göbeğinde olgun bir demokrasi deneyimi olarak kayıtlara geçmiştir. Umarız ki Yunanistan yönetimi Türk azınlığın oradaki bu iradesine gereken saygıyı gösterir. Şimdiye kadar yaptıkları ihlalleri tekrar etmezler. Diyarbakır anneleri dünya tarihinde önemli bir şekilde anılacak vicdan nöbeti, evlatlarıyla buluşma çığlığı, teröre karşı duruştur. Kendilerini bir kere daha buradan selamlıyoruz.

ABD'YE SERT TEPKİ:Terörle mücadele açısından güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz. Müttefiklerimizin ortaya koyduğu bazı ilkesizliklerle mücadele etmek istiyoruz. ABD'nin teröristler için taziye mesajı yayınlaması bu ilkesizliklerin başında geliyor. Tabii ki bu NATO prensipleri, ABD-Türkiye arasındaki güvenlik mutabakatına aykırıdır. Suriye'deki PYD'nin PKK'nın ta kendisi olduğu net bir şekilde herkes tarafından biliniyor. Müttefiklerimizin DAEŞ'le mücadele adı altında PKK gibi bir terör örgütüne taziye ve ziyaret yaklaşımına girmeleri baştan aşağı ilkesizliktir.

BALKANLAR ZİYARETİ: Özellikle Ukrayna krizinden sonra Balkanlar'da tansiyonun kademe kademe yükseldiğini görüyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız güçlü görüşmeler yaparak buradaki tansiyonun düşmesine katkı sağlayan önemli görüşmelerde bulundu.

TÜRK GEMİSİNE TACİZ ATEŞİ: Bu bir haydutluktur. Bu kaza gibi değerlendirilecek bir konu değildir. Burası çıkmaz sokaktır. Sorunların masada çözülmesi için Türk diplomasisi yeterli imkanlara sahiptir.

YURT KAPASİTELERİ: Yurt kapasitemiz 825 bini geçti. Tüm bu tablo, bu konudaki başarıyı bu konudaki hassasiyeti göstermektedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ: En son yaşadığımız bu krizlerde gördüğümüz gibi dünya 5'ten büyüktür ilkesinin bir reform olarak hayata geçmesi ne kadar değerli ve önemli olduğu görülüyor. Maalesef özellikle de bu BMGK üyesi ülkeler herhangi bir çatışmada BM tamamen işlevsiz kalabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.