Hava Durumu

'Uzun Kovid-19'da yeni belirti

İngiltere'de yapılan araştırma sonucunda, Kovid-19'a yakalanan bazı kişilerde görülen "uzun Kovid-19" sendromunda yeni bir belirti oluştuğu açıklandı. Bilim insanları, bu belirtiyi gösteren hastalara uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2022 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2022 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
'Uzun Kovid-19'da yeni belirti

Kovid-19 salgınında tehlike, küresel çapta hala geçmemişken, virüsle ilgili birçok yeni belirti de gün yüzüne çıkıyor.

Virüse yakalanan kişilerde iyileştikten sonra bile görülen "uzun Kovid-19" sendromunu araştıran Hammersmith Hastanesi ve Imperial College London’dan bilim insanları, bu sendromun yeni belirtileri olduğunu bildirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; bilim insanları, uzun Kovid-19 geçiren kişilerde kalp çarpıntısı görüldüğünü tespit etti. Uzun Kovid-19 geçirenlerde, uzun süre boyunca oturduktan sonra ayağa kalktığı zaman kalp çarpıntısı olduğu belirtilirken göğüste ağrı, baş dönmesi ve halsizlik görüldüğü de aktarıldı.

200'den Fazla Belirtisi Olabilir

Otonom sinir sisteminde bu sorunun yaşandığını belirten bilim insanları, bu tür belirtileri olan hastaların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

University College London’da görevli bilim insanları, uzun Kovid-19’un 200’den fazla belirtisi olabileceğini söylerken beyin sisi ve halsizliğin en belirgin ve kötü yan etki olduğunu da ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.