Hava Durumu

Ünlü süpermodel yaşamını yitirdi!

90’lı yıllarda ün kazanan Alman süpermodel Tatjana Patitz, vefat etti. Patitz, 56 yaşında kansere yenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ünlü süpermodel yaşamını yitirdi!

Adı 90'lı yıllarda 'Büyük 5'li' olarak anılan grupta yer alan Alman süpermodel Tatjana Patitz'den acı haber geldi. Patitz'in meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı.

"EKSİKLİĞİ ÇOK ARANACAK"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Anna Wintour, Patitz için, "Çağdaşlarından daha az görünür biriydi. Daha gizemli, daha olgun, daha ulaşılmaz bir duruşu, bunun da kendine özgü bir çekiciliği vardı" dedi.

Peter Lindbergh Vakfı'nın yayınladığı taziye mesajında, "Eksikliği çok aranacak" denildi.

EN SON 2019'DA PODYUMA ÇIKMIŞTI

19 yaşında bir oğlu olan ünlü modelin en son 2019 yılının şubat ayında Milano Moda Haftası'nda podyuma çıktığı öğrenildi.

California’da yaşayan Tatjana Patitz, 1990 ve 2000 yılları arasında en çok kazanan modeller arasında yer almıştı. Duran Duran ve George Michael’ın kliplerinde yer alan Patitz, o yıllarda başarısını başka kimseye benzememesine bağlamıştı.

TATJANA PATITZ HAKKINDA

Tatjana Patitz, 1966'da Hamburg'da Estonyalı bir anne ve Alman bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Patitz'in ailesi daha sonra İsveç'e taşınmıştı.

17 yaşında girdiği güzellik yarışmasında üçüncü olan Tatjana Patitz'in kariyerinin yükselişe geçmesi birkaç yıl daha sürecekti. 1988 yılına gelindiğindeyse, ünlü moda fotoğrafçısı Peter Lindbergh’in kamerasının karşısındaydı.

Dünyadan  5 gün önceHayatını kaybettiDünyadan  6 gün önceEski sevgilisinin doğum gününü kutladı

Dünyadan  6 gün önce"Artık bizim değil, onun devri"Dünyadan  6 gün önce"O pozların sebebi bile yaşadığım korkunç günler"Dünyadan  6 gün önceAnne olduDünyadan  7 gün önceAlessandra Ambrosio'nun deniz keyfi

Tatjana Patitz, 1990’da dergi kapağında Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Christy Turlington ile birlikte yer almıştı. Bu kapak Patitz'in 1990’lı yılların '5 gerçek süpermodelinden' arasında olduğu imajını sağlamlaştırmıştı.

George Michael'ın 'Freedom!' klibinde yer alan Patitz, dünyaca ünlü birçok markarnın kampanya yüzü olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.