Hava Durumu

Kate, Kraliçe'nin ardından 'incileriyle ağladı'

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, son yolculuğuna uğurlanıyor. 8 Eylül'de 96 yaşında hayata veda eden Kraliçe için son tören bugün yapılıyor. Bütün ayrıntıları çok önceden belirlenen tören, İngiliz kraliyet ailesinin üyelerinin yanı sıra tüm dünyanın liderlerini de bir araya getiren bir zirveye dönüştü. Törende hem dünyanın dört bir yanından kraliyet aileleri hem de ülke liderleri ve üst düzey temsilcileri yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kate, Kraliçe'nin ardından 'incileriyle ağladı'

Her ne kadar bu büyük buluşma acı bir olay nedeniyle gerçekleşse de konukların ne giydiği özellikle de kullandıkları takılar her zaman dikkat çekiyor. Bu durum Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninde de değişmedi.

Bu konuda en çok dikkat çeken kişi de Kraliçe'nin torunu ve tahtın Kral 3. Charles'tan sonraki varisi Prens William'ın eşi yeni Galler Prensesi Kate Middleton oldu.

Yas sürecinin başından beri giyim kuşamı merakla takip edilen Kate Middleton'ın cenazedeki görünümü de mercek altına alındı. Genellikle tercih ettiği tarzda siyah bir manto elbise giyen Middleton, görünümünü, tülünü yüzüne indirdiği siyah bir şapkayla tamamladı. Fakat onun giyim kuşamında ilgi odağı olan nokta takılarıydı. Özellikle de boynundaki kolye.

Üç çocuk annesi Kate Middleton, son yolculuğuna uğurlanan Kraliçe'ye saygısını sunmak için onun özel koleksiyonundan parçalar seçti. Yani boynundaki kolye Kraliçe 2. Elizabeth'e ait. Üç sıra inci ve ortasındaki değerli taştan oluşan bu kolye, bir zamanlar onun boynunu süslüyordu. Kate, bu göz alıcı Japon incisi kolyenin yanı sıra yine Kraliçe'ye ait olan inci küpeleri taktı.

Middleton'ın boynundaki bu inciler, 1970'lerde Kraliçe'nin Japonya'ya yaptığı bir ziyaret sırasında ona hediye edilmişti. Middleton, bu kolyeyi 2017'de Kraliçe ile Prens Philip'in 70'inci evlilik yıl dönümü kutlamalarında da takmıştı. Kolye, 1980'lerde Prenses Diana tarafından kullanılmıştı. Kate'in kulağındaki küpeler ise 1947 yılında Kraliçe'ye Bahrain Hükümdarı tarafından düğün hediyesi olarak verildi. Kraliçe kolyesini Bangladeş'e yaptığı ziyaret sırasında da kullandı.

Bu arada yas dönemlerinde inci takmanın bir kraliyet geleneği olduğunu da hatırlatalım. Kraliyet ailesine mensup kadınlar başka zamanlarda da kullansalar da yas sürecinde siyah kıyafetlerini inci takılarla süslüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.