Hava Durumu

Atatürk'ün Dimitrina Kovaçev'le imkansız aşkı film oluyor

Atatürk’ün Bulgar Dimitrina Kovaçev'e olan imkansız aşkı, 'Dimitrina' adıyla sinema filmi haline getiriliyor. Atatürk'ün ‘Gençliğimi bıraktım Sofya’da’ dediği Dimitrina'da başrolleri hangi oyuncuların paylaşacağı henüz bilinmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2022 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Atatürk'ün Dimitrina Kovaçev'le imkansız aşkı film oluyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında silinmeyen izler bırakan Bulgar kızı Dimitrina’yla yaşadığı hüzün dolu aşk hikayesi film oluyor. 'Dilberay'ın ortak yapımcılarından Fikri Harika Prodüksiyon imzasıyla çekilecek film, Ekim 2023'te vizyona girecek.

Mustafa Kemal, henüz otuzlu yaşlarının başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Burada General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina ile tanışır birbirlerine aşık olurlar ve Atatürk hiç vakit kaybetmeden evlenme teklif eder. Bu teklif güzeller güzeli Dimitrina tarafından büyük bir mutlulukla kabul edilse de büyük aşk evlilikle sonuçlanmaz.

ATATÜRK'ÜN 'KAZANAMADIĞI TEK SAVAŞ'

Yıllar sonra Atatürk’e, “Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da” dedirten kazanamadığı bu tek ‘savaşın’, yarım kalan hikayesini anlatacak 'Dimitrina', 27 Ekim 2023’te sinemaseverlerle buluşacak.

Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari, “İlk filmimiz 'Dilberay' ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve ilk günden beri hep zirvede. Sinema sektöründe kalıcı işler yapmak hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Atamıza yakışır bir film ortaya çıkartacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.