Hava Durumu

Yerli cep telefonu üretiminde Çinli istilası

Cepte yerli üretim hamlesi sürüyor. Çin merkezli TCL üretim için gün sayarken, diğer Çinli dev Huawei'nin de üretim planı yaptığı öğrenildi. Rakipleri birer birer tesis açarken sessiz kalan Huawei de bu yıl içinde üretime başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yerli cep telefonu üretiminde Çinli istilası

Türkiye'de yerli üretim cep telefonu hamlesi sürüyor. Samsung, Oppo, Xiaomi üretim tesislerini açtı. Ülkemizde üretimi planlayan diğer bir grup ise Çinli teknoloji devi TCL. TCL de mayıs ayında üretimini başlatıyor. Milliyet gazetesinden Hanife Baş'ın haberine göre, Huawei'ni de bu yıl içinde Türkiye'de cep telefonu üretmeyi planladığı öğrenildi. 

Diğer Çinli markalar Vivo, Tecno Mobile ve Honor da üretim için hazırlık yapıyor. Bu çeyrekte tesislerini açacaklar. Türkiye'de Çinli markaların yatırımları ön plana çıkıyor. Türkiye'de faaliyeti olan ve giriş seviyesinde modeli bulunmayan Apple hariç tüm markalar üretime start vermiş olacak.

HUAWEİ'NİN PLANI

Cepte yerli üretim hamlesinde bütün rakipleri planlarını açıklarken diğer Çinli dev Huawei ise uzun süre sessiz kaldı. Huawei'nin üretim yapmayacağı da söylenmişti. Ancak firma içinden öğrendiğimiz bilgilere göre, Huawei de Türkiye'de üretim planları yapıyor. Türkiye'deki en eski ve köklü Çinli teknoloji firmalarından olan Huawei, 2002 yılından beri ülkemizde faaliyet gösteriyor. İlk ofisini Ankara'da açtı. Daha sonra İstanbul'da büyük bir merkez kurdu. Markanın Türkiye'de büyük bir Ar-Ge merkezi de bulunuyor. Üretimin de burada yapılabileceği belirtiliyor. Huawei de giriş seviyesi modellerinin üretimini Türkiye'de planlıyor.

500 BİN ADETLİK ÜRETİM PLANI

TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca, bu çeyreğin ortalarında mayıs ayı gibi cep telefonu grubundaki ürünleri Türkiye'de üretmeye başlayacaklarını belirterek, üretim alanında Türkiye'de ve globalde öncü bir iş ortakları olduğunu ve üretime onlarla başlayacaklarını söyledi.
İlk yıl için cep telefonu kategorisinde 500 bin adetlik üretim planladıklarını dile getiren Tunca, kısa sürede yerli üretim telefonlarını kullanıcılarla buluşturacaklarını aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.