Hava Durumu

"Save Ralph" tüm dünyada büyük yankı uyandırdı!

Kozmetik sektörü için kullanılan denek hayvanı Ralph'in yaşadığı işkenceleri konu alan Save Ralph (Ralph'i Kurtar) isimli kısa film, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Peki Türkiye'deki denek hayvanları ne durumda? Deneye Hayır Derneği Başkanı Yağmur Özgür Güven yaşananları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2021 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
"Save Ralph" tüm dünyada büyük yankı uyandırdı!

Kozmetik sektörü için kullanılan denek hayvanı Ralph'in yaşadığı işkenceleri konu alan Save Ralph (Ralph'i Kurtar) isimli kısa film, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Peki Türkiye'deki denek hayvanları ne durumda? Deneye Hayır Derneği Başkanı Yağmur Özgür Güven yaşananları anlattı.

Human Society International kurumu tarafından hazırlanan Spencer Susser'in yazıp yönettiği Save Ralph (Ralph'i Kurtar) kısa filmi, tüm dünyada ve Türkiye'de büyük ses getirdi. Ralph isimli tavşanın hayatını konu alan kısa filmde kozmetik için kullanılan deney hayvanlarına yapılan işkenceler anlatılıyor. Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu binlerce kişi videoyu paylaşarak hayvan deneylerine karşı olduğunu belirtti. Peki Türkiye'de deney hayvanları ile ilgili durum ne? 2019 yılında kurulan Deneye Hayır Derneği Başkanı Yağmur Özgür Güven, Save Ralph kısa filminin hayvan deneyleri konusunu tartışmaya açtığı için büyük bir farkındalık yarattığını ancak kozmetik sektörünün hayvan deneylerinde buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.