Hava Durumu

Ramazan'da tam kapanma olacak mı?

Tüm gözler, pazartesi günü toplanacak Bilim Kurulu ile salı günü Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Masada, Ramazan ayında tam kapanma da dahil ciddi önlemler var.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ramazan'da tam kapanma olacak mı?

Korona salgınında vaka sayılarının 60 binlere dayandığı korkutucu bir dönemden geçiyoruz. Bu noktada tüm gözler, pazartesi günü Bilim Kurulu, Salı günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine toplanacak. Masadaki seçenekler arasında Ramazan'da tam kapanma da var.

Hürriyet'ten Nurcan Babacan'ın haberine göre bu hafta netleştirilmesi beklenen ramazan önlemlerinin çerçevesi, başkent Ankara'da en çok konuşulan konuların başında geliyor.

İşin içinde olan bilim insanları ve siyasiler, ikiye bölünmüş durumda. Hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle ramazanda "kapanma" yapılmasını savunanlarla, hafta sonu ve akşam sokağa çıkma yasaklarını yeterli bulanlar var.

Hükümette kapalı kapılar ardında yapılan değerlendirmelerde, turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması gerektiği belirtiliyor. 

Bunun için, ramazanda 'kapatma' yapılarak, mayıs ayının ikinci yarısına daha "az vaka ve kontrollü pandemiyle" girmenin doğru olacağını, böylece turizm tanıtım kampanyalarının daha iyi yönetileceğini söyleyen de var. "Mart başında erken açıldık. Kademeli normalleşmeye nisan ayında başlamalıydık" diyen hocaların sözlerinin dinlenmemesinin faturasının ödendiğini ifade edenler de var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.