Hava Durumu

Kuyumcuların yüzü güldü

Bilecik'te korona virüs (Covit-19) kısıtlamalarındaki normalleşme ve düğün sezonunun açılmasıyla kuyumculuk sektöründe hareketliliğin başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2021 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2021 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kuyumcuların yüzü güldü

Normalleşme süreciyle birlikte düğünlerinde belli bir kısıtlamalar çerçevesinde başlamasıyla kuyumcularda da hareketlilik biraz olsun başladı. Salgın sürecinde kuyum sektörünün yüzde 50 daraldığını dile getiren kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, "Koronavirüs, evlenecek çiftlerin planlarını aksattı. Düğün rezervasyonlarında iptaller ve ertelemeler yaşanmasına neden oldu. Virüs sürecinde ise altın fiyatları yükseldi.

Normalleşme süreci ile düğünlerin de başlamasıyla işlerimiz biraz olsun hareketlilik yaşanırken, müşterilerimiz altın fiyatlarının yükselmesiyle daha çok yarım gram altına yöneliyor. Altın geçmiş yıllara bakıldığında hep kazandıran bir yatırım aracıdır. Normalleşme dönemi ve düğün sezonunun açılmasıyla ufak bir hareketlenme başladı. Gram altın 526 liradan, çeyrek altın 845 liradan, yarım altın 1.690 liradan ve 3 bin 390 liradan satılıyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.