Hava Durumu

'Kovid-19'un dış yüzeyini eter parçalar' iddiası

Eski Başbakanlık Müsteşarı eczacı Çorapçıoğlu, eter maddesinin yağ tabakasını parçalayarak virüsü etkisiz kılabileceğini belirterek, "Tıpkı alkolle el temizliği gibi eterle akciğerler dezenfekte olacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
'Kovid-19'un dış yüzeyini eter parçalar' iddiası

Milliyet'in haberine göre, Başbakanlık Eski Müsteşarı Eczacı Füsun Köroğlu Çorapçıoğlu, eskiden hastaları bayıltmak için kullanılan eter maddesinin, virüsü yağ tabakasını parçalayarak etkisiz kılabileceğini iddia ediyor.


Füsun Köroğlu Çorapçıoğlu, şu görüşleri paylaştı: "Kovid-19 farklı tiplerde, genetik materyal olarak RNA taşıyan ve en dış çeperinde lipit zarf kaplı bir virüs.
Bu virüsün ağırlığı gramın trilyonda birinin milyonda biri kadar ve bir kişiyi hasta eden 70 milyar virüsün toplam ağırlığı 0,0000005 gram. Virüsün dış yüzeyi yağ tabakası ile kaplı ve siz bu yağ tabakasını parçaladığınızda virüsü etkisiz hale getirmiş oluyorsunuz. Eter, alkol ve aseton gibi en güçlü yağ çözücülerden biri. Dolayısıyla soluma yoluyla yeni enfekte olmuş bir hastaya, maksimum 3 damla eter koklattığımızda virüsün yağ tabakası parçalanarak etkisiz hale gelecektir. Tıpkı alkolle el temizliği gibi eterle akciğerler dezenfekte olacaktır."

MÜKEMMEL BİR ÇÖZÜCÜ
Virüslerin 'yaşamın kenarındaki yaratıklar' olarak adlandırıldığını ifade eden Çorapçıoğlu, "Eter yağlar için mükemmel bir çözücü. Daha önce bazı gıdalardaki yağ testlerinde bunu gördük.
Ölüm vakaları çoğunlukla, hastaların akciğerine yerleşen virüsün, hücre içine girerek, o hücreleri parçalaması sonucu solunumu engellemelerinden kaynaklanıyor.
Hastalığın başladığı ve ileri safhalarında koklatılacak eterin dozu klinikte hastalığın ve hastanın şartlarına göre azar azar verilerek ayarlanabilir. Bunun için sözünü ettiğim yöntemin laboratuvar incelemelerine başlanmasını elzem görüyorum" dedi.

BAŞVURUDA BULUNDU
Geçmiş yıllarda saygın bilim dergisi Lancet'de yayımlanan bir makalede geleneksel tedaviye cevap vermeyen ağır astım hastalarının mekanik ventilasyon sırasında eterden belirgin derecede fayda gördüklerine dair bir yayın olduğunu da dile getiren Çorapçıoğlu, "Çok düşük dozlarda su bazlı eter içerikli burun sprey veya yöntemiyle virüsü parçalayıp hastalığı başlamadan yok edebiliriz" diye konuştu. Çorapçıoğlu, etere yönelik deneysel araştırmalar yapılması için başvurularda bulunduğunu da söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.