Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, "Kılıçdaroğlu ile sohbet..." başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

Gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, "Kılıçdaroğlu ile sohbet..." başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Mustafa Balbay bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye dair öne çıkan notarı paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Balbay, CHP liderinin, "HDP, Türkiye partisi olma iddiasında. Bu herkes için çok önemli. Gördüğüm kadarıyla HDP'nin Millet İttifakı içinde yer almak gibi bir gündemi yok. Belki de Türkiye İşçi Partisi'yle, EMEP'le ayrı bir birliktelik hedefleyecekler." dediğini aktardı.

Balbay'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Kemal Bey, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tartışmadan rahatsız değil. Ancak 'Kim aday olacak' sorusundan çok, seçimleri Millet İttifakı ile kazanmanın inşasına önem veriyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 1993'te Özal'ın ölümünün ardından aday olup olmayacağı sorulduğunda şu yanıtı vermişti:

'KİMSE O MAKAMI REDDEDEMEZ!'

"Elbet Kemal Bey de ortak bir iklim oluşursa reddetmeyecek. Siyasi gelişmeleri, 'iktidara geliyoruz, her şey tamam' yaklaşımıyla izlemiyor. İktidarın değişeceğini, bunun artık Erdoğan'ın da gündeminde olduğunu vurguluyor. 

Değerlendirmelerini satırbaşlarıyla aktaralım:

- Önümüzdeki seçimde CHP olarak Güneydoğu'dan da milletvekili çıkaracağız.

- Millet İttifakı kendini korumak bir yana genişleyecek. İttifakta kalan kazanacak. Bunu herkes görüyor.

- HDP, Türkiye partisi olma iddiasında. Bu herkes için çok önemli. Gördüğüm kadarıyla HDP'nin Millet İttifakı içinde yer almak gibi bir gündemi yok. Belki de Türkiye İşçi Partisi'yle, EMEP'le ayrı bir birliktelik hedefleyecekler.

- Öteden beri dile getirdiğim bir iddia vardı. CHP, ülkeyi kurdu, çok partili yaşama geçişi sağladı, sosyal devlet kavramını tüm partilerin gündemine soktu. Şimdi demokrasiyi kurma sorumluluğu var. Buna dördüncü devrim diyorum. Bu hedef daha güncel hale geldi.

- Geçenlerde 30 kadar ülkücü kökenli geldi. 'Koşulsuz destekliyoruz' dediler. CHP'ye yönelik olumsuz algıları kırıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.