Hava Durumu

Kadınlardan Şengör'e büyük ve haklı tepki!: "İTÜ ile ilişiği kesilsin!"

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisiyle anısını anlatırken kullandığı, "Eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım" ifadesi, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Öğrenciler ve kadın örgütleri, Şengör'ün görevden alınmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kadınlardan Şengör'e büyük ve haklı tepki!: "İTÜ ile ilişiği kesilsin!"

Kadınlardan Şengör'e büyük ve haklı tepki!: "İTÜ ile ilişiği kesilsin!"

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisiyle anısını anlatırken kullandığı, "Eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım" ifadesi, cinsel taciz olarak nitelendirildi.  Şengör'un sözleri sosyal medyada tartışma başlattı. Öğrenciler ve kadın örgütleri, Şengör'ün görevden alınmasını istiyor.

Prof.Dr Şengör'ün bir öğrencisine kızdığı için "eteğini kaldırıp kıçına tokat attığını" anlatması, büyük tepki çekti. Şengör, cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya ve tepkiler de sürüyor.   

Şengör'ün "terbiye etmek" maksadıyla yaptığını iddia ettiği olayla ilgili Kadın ve Demokrasi Derneği de bir mesaj yayınladı.

Mesajda "Kadınları şiddet ve tacizle terbiye ettiğini zanneden zihniyete hiçbir yerde geçit verilmemelidir" ifadeleri kullanıldı.

İTÜ öğrencileri ise Şengör'ün okulla ilişiğinin kesilmesini istedi.

"ETEĞİNİ KALDIRIP, TOKAT ATTIM"

Celal Şengör bir öğrencisiyle yaşadığı olayı, "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. 'Bana babam bile bunu yapmadı' dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı" sözleriyle anlatmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.