Hava Durumu

Gözümüz Karadağ kulağımız Hollanda'da...

A Milli Takımımız Dünya Kupası yolunda Karadağ engelini aşmak istiyor... Podgorica Şehir Stadı'nda TSİ 22.45'te başlayacak kader maçını Almanya Futbol Federasyonundan Daniel Siebert yönetecek. Ay yıldızlılar, Karadağ'ı mağlup edip, öncelikle play-off biletini cebine koymak istiyor. Grup liderliği için ise Norveç'in Hollanda'yı deplasmanda yenmesini bekleyeceğiz.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2021 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Gözümüz Karadağ kulağımız Hollanda'da...

Cebelitarık'ı 6-0 yenerek gol averajıyla Norveç'i geride bırakıp ikinci sıraya yerleşen A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu onuncu ve son hafta karşılaşmasında bu akşam deplasmanda Karadağ ile kader maçına çıkacak. Başkent'teki Podgorica Şehir Stadı'nda TSİ 22.45'te başlayacak mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jan Seidel ve Christian Gittelmann yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tobias Reichel olacak. Maçta aynı ülkeden Sascha Nicolai Stegemann VAR, Katrin Rafalski ise AVAR olarak görev alacak.

DEVİR HESAP DEVRİ
Son hafta maçları öncesinde 18 puanı bulunan ay yıldızlı ekibimiz, aynı puana sahip Norveç'in 1 gol averajla önünde ikinci sırada yer alıyor. Hollanda ise 20 puanla lider durumda bulunuyor. Grubu lider bitiren ekip Dünya Kupası'na doğrudan katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı elde edecek. A Millilerimiz Karadağ'ı yenmesi durumunda grup ikinciliğiyle birlikte play-off'u garantileyecek. Norveç'in deplasmanda Hollanda'yı mağlup etmesi halinde ise ay yıldızlı ekibimiz grup liderliğine yükselecek ve Katar 2022'ye direkt katılım biletini cebine koyacak. Hollanda ile Norveç arasında oynanacak mücadelede beraberlik durumunda ise ay yıldızlı ekibimize play-off oynama hakkı için 1 puan yeterli olacak.

22.45/TRT 1

Karadağ'da 3 oyuncu Covid-19'a yakalandı

A Milli Takımımızı konuk edecek Karadağ'da 3 oyuncunun Covid-19 testleri pozitif çıktı ve kadrodan çıkarıldı. Lazio'da forma giyen savunmacı Adam Marusic, Hertha Berlin'de oynayan forvet Stevan Jovetic ve Kairat forması giyen orta saha oyuncusu Nebojsa Kosovic, Covid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle A Milli Takım karşısında sahada olamayacaklar. Cebelitarık karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mert Müldür de bu maçta forma giyemeyecek.

Hiç yenilmedik

A Millî Takımımız, Karadağ ile bugüne kadar üç kez karşılaştı. İkisi özel, birisi resmi üç maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik alan Türkiye rakibine yenilmedi. Ay yıldızlıların 5 golüne Karadağ 4 golle yanıt verdi. 29 Mayıs 2016'da Antalya'daki özel maçta rakibini 1-0 mağlup eden ay yıldızlılar, 27 Mart 2018'de ise deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. 1 Eylül 2021'de İstanbul'da oynanan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı ise Cengiz Ünder ve Yusuf Yazıcı'nın golleriyle 2 farklı öne geçmemize rağmen 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Cumartesi neler oldu?

Cumartesi günü grupta oynanan maçlarda bütün sonuçlar A Milli Takımımızın lehine gelişti. Cebelitarık önünde alınan 6-0'lık galibiyet sonrasında averajını düzelten ay yıldızlılar, Norveç'in sahasında Letonya ile 0-0 berabere kalmasıyla birlikte grupta ikinci sıraya yükseldi. Bir diğer güzel haber ise Karadağ'dan geldi. Hollanda 2-0 öne geçtiği deplasmandan 2-2'lik beraberlikle ayrılınca, gruptaki hesaplar da karıştı. Son maçlara Hollanda 20, Türkiye ve Norveç ise 18'er puanla giriyor.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde bugün oynanacak maçlar şöyle;

D GRUBU
22.45 Finlandiya-Fransa
22.45 Bosna Hersek-Ukrayna

E GRUBU
22.45 Galler-Belçika
22.45 Çekya-Estonya

G GRUBU
22.45 Cebelitarık-Letonya
22.45 Karadağ-Türkiye
22.45 Hollanda-Norveç

DÜNYA KUPASI YOLCULARI

A GRUBU

Direkt katılım: Sırbistan
Play-off: Portekiz

B GRUBU

Direkt katılım: İspanya
Play-off: İsveç

C GRUBU

Direkt katılım:
Play-off:

İtalya ile İsviçre 15'er puanla ilk ikide son maçlar oynanacak
Kuzey İrlanda-İtalya, İsviçre-Bulgaristan (pazartesi)

D GRUBU

Direkt katılım: Fransa
Play-off:
Finlandiya 11, Ukrayna 9
Finlandiya-Fransa, Bosna Hersek-Ukrayna (salı)

E GRUBU

Direkt katılım: Belçika
Play-off:
Galler 14, Çekya 11
Galler-Belçika, Çekya-Estonya (yarın)

F GRUBU

Direkt katılım: Danimarka
Play-off: İskoçya

G GRUBU

Direkt katılım:
Play-off:

Hollanda 20, Türkiye 18, Norveç 18 puan

Karadağ-Türkiye, Hollanda-Norveç

H GRUBU

Direkt katılım: Hırvatistan
Play-off: Rusya

I GRUBU

Direkt katılım: İngiltere
Play-off: Polonya

J GRUBU

Direkt katılım: Almanya
Play-off: Kuzey Makedonya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.