Hava Durumu

Deniz Baykal, "Erdoğan'la pazarlık yaptığına" ilişkin iddialara yanıt verdi

"Ben hiçbir ilişkimde Sayın Erdoğan ile ne o karşılaşmalarımda öyle bir özel anlaşmayı yansıtacak hiçbir şeyi ne ben konuştum, ne o konuştu"

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2021 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2021 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Deniz Baykal, "Erdoğan'la pazarlık yaptığına" ilişkin iddialara yanıt verdi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "pazarlık yaparak Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasına izin verdiğine" yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Baykal, "Böyle demokrasi doğrultusunda atılan adımların arkasında bir 'Al gülüm ver gülüm pazarlığı' yatıyor düşüncesi, bu yanlıştır. Ben hiçbir ilişkimde Sayın Erdoğan ile ne o karşılaşmalarımda öyle bir özel anlaşmayı yansıtacak hiçbir şeyi ne ben konuştum, ne o konuştu" dedi.

Erdoğan'la 1 Mart tezkeresi için yaptığı görüşmede neler konuşulduğunu anlatan Baykal, "Bu konularda benim samimi olabileceğimi düşünemiyorlar. İlla 'Pazarlık yaptı' diyorlar. Buluşma zaten 22 Şubat 2003'de, yani 1 Mart öncesi idi. Yani hakların iadesinden sonra yapılmış bir buluşmadır o. Haklarını vermişiz neyin pazarlığını yapacaksın?" ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Baykal, 2015'teki seçimden sonra Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

"Şunu anlaması lazım insanların: Biz hiçbir pazarlık yapmadan da 'ya işte bak yeni fırsatlar doğuyor, kullan kardeşim bunu, yürü iktidara' havasına bütün tarihimiz boyunca direnmişizdir. Aynı şekilde Sayın Erdoğan'ın yasaklarının kaldırılmasını bazı insanlar anlayamıyor. Üstelik onlar da insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi söylemini ağızlarından düşürmeyen insanlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.