Hava Durumu

Bu rahatsızlığı olanlar dikkat!

Koronavirüsle birlikte birçok vatandaşın ihtiyacı ve bankalara kredi başvurusu arttı. Bankalar büyük şirketler ve işletmeler gibi yerlere şartları sağladığında kredi verirken, vatandaşlara kredi verdiğinde iki hastalığı geçirenlere dikkat ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bu rahatsızlığı olanlar dikkat!

18 yaşını doldurmuş, yeterli kredi notuna sahip, üzerine ipotek olmayan, sigortalı çalışan, belgelenebilir geliri olan birçok vatandaş, bankaların diğer şartlarını da sağladığı takdirde finansal ihtiyaçlarını karşılamak, yatırım yapmak ve gelişebilecek durumlara karşı kullanmak için krediye başvurabilir. Fakat kalp krizi ve kanser hastalığını atlatanlara bankalar kredi vermiyor.

KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE MAĞDUR OLDULAR

Bankaya başvurarak kredi almak isteyen vatandaşlar, hastalığı atlatsalar bile kredi alamıyor. Bankalar, "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" derken, BDDK, "Her banka kredi ve risk politikasını kendisi belirler" açıklamasını yaptı. Bu açıklamaya isyan eden vatandaşlar, yaşarken ölü olarak görüldüklerini belirtiyor.

"GÜVENİLİR KEFİL GETİR"

Miliyet'te yer alan haberine göre, hastalığı atlatsalar da bankalardan 'kredi veremeyiz' yanıtını alan kişiler, TBMM Dilekçe Komisyonu'na yoğun şikayet başvurusu yaptı. Hatta bir vatandaş, üniversitede okuyan çocuklarını masraflarını karşılayabilmek amacıyla sadece 10 bin TL kredi için başvurduğunu, ancak bankadan "Veremeyiz, hayat sigortası yapamayız, güvenilir kefil getir" yanıtını aldığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.