Hava Durumu

Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması

Marmara Denizi'ni kaplayan deniz salyasına karşı 8 haziranda temizlik çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "8 ve 9 Haziran günlerinde toplamda 392 m³ müsilajı denizimizden toplayarak bertarafa gönderdik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması

Marmara Denizi'ni deniz salyasından (müsilaj) kurtarma çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan acil eylem planına göre ilk adım olarak 8 Haziran'da deniz yüzeyinde temizleme çalışmaları başladı. 

Temizlik çalışmalarıyla ilgili son bilgileri Twitter hesabı üzerinden paylaşan Murat Kurum, iki gün içerisinde 392 metre küp müsilajın toplandığını duyurdu.

Kurum paylaşımında şehirlere göre temizlenen müsilaj miktarlarını da sıraladı. Buna göre İstanbul'da 103,8 m³, Balıkesir'de 79 m³, Kocaeli'de 56 m³, Yalova'da 53 m³, Bursa'da 50 m³, Çanakkale'de 27 m³, Tekirdağ'da ise 23 m³ müsilaj toplandı.

Kurum paylaşımında, "Marmara Denizi'mizi kaplayan müsilajla mücadelemizde, 8 ve 9 Haziran günlerinde toplamda 392 m³ müsilajı denizimizden toplayarak bertarafa gönderdik. Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'mızı kararlılıkla uygulayarak temizliğimize devam edeceğiz.8 Haziran'da 15 bölgede denizden 235,2 m³, 9 Haziran'da 16 bölgede denizden ve karadan 156,6 m³ müsilajı temizledik.

Marmara Denizi'mizde 1.000 kişilik ekibimiz, 46 temizleme gemimiz ve 27 teknemizle 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Medeniyetimizin göz bebeği şehirlerimizi, Marmara Denizi'mizi ve deniz canlılarımızı kaderine terk etmeyerek kirlilikten kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.