Hava Durumu

Nazmi Arıkan cinayeti davasının ilk duruşması görüldü

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Nazmi Arıkan cinayeti davasının ilk duruşması görüldü

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılan sanık, savunmasında tahliyesini talep ederken, müşteki avukatı, mahkeme heyetinden sanık Ufuk Akçekaya hakkında en ağır cezanın verilmesini talep etti. Duruşma 20 Şubat’a ertelendi. Sanık Ufuk Akçekaya'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu evli ve 2 çocuk babası Nazmi Arıkan (69), şoförü Şerif Eker (46) ile geçen yıl Kurban Bayramı tatili için Gelibolu'nun Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliğine geldi. Çiftlik çalışanları, 13 Temmuz günü öğle saatlerine kadar Arıkan ve Eker'i göremeyince şüphelendi. Telefonla da ulaşılamayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ile Eker'i kanlar içerisinde buldu. İhbarla çiftliğe jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Arıkan ve Eker'in çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirledi. Yapılan otopside; Arıkan'da 12'si öldürücü 47, şoförü Şerif Eker’de ise 27'si öldürücü 66 kesici ve delici alet yarası tespit edildi. Otopsinin ardından Arıkan ve Eker'in cenazeleri, 15 Temmuz'da İstanbul'da toprağa verildi. Başlatılan soruşturma çerçevesinde çifte cinayetin şüphelisi iddiasıyla Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınıp tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. İddianamede savcı, Akçekaya için 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.