Hava Durumu

Manisa’daki okul saldırısında zanlının ilk ifadesi ortaya çıktı!

Manisa Turgutlu'da 22 Eylül'de H.O. isimli şahsın saldırısıyla 11 öğrenci yaralandı. Zanlı, saldırıyı akran zorbalığı ve kız meselesi nedeniyle yaptığını iddia etti. Olayla ilgili yayın yasağı getirilirken, H.O. ve yakınları gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2026 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2026 09:14
Kaynak: Haberler.com
Manisa’daki okul saldırısında zanlının ilk ifadesi ortaya çıktı!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı okul saldırısıyla ilgili soruşturmada, 15 yaşındaki H.O.’nun ilk ifadesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

İddiaya göre H.O., saldırının terör amacı taşımadığını, bir gün önce yaşanan “kız meselesi” ve akran zorbalığı nedeniyle husumet yaşadığı öğrencileri hedef aldığını söyledi.

Saldırıda kullanılan pompalı tüfeğin ise zanlının dedesi adına kayıtlı olduğu belirtildi. Olayın ardından H.O.’nun yanı sıra annesi, babası ve dedesi de gözaltına alındı.

11 öğrenci yaralandı

H.O., 22 Eylül sabahı saat 07.59 sıralarında Turgutlu’daki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında av tüfeğiyle ateş açtı. Saldırıda 14-17 yaş arasındaki 11 öğrenci yaralandı.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, bir öğrencinin entübe edildiği ve iki öğrencinin hayati tehlikesinin bulunduğu aktarıldı.

Saldırıya yayın yasağı

Saldırıyla ilgili adli soruşturma kapsamında Turgutlu Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yayın yasağı kararı verildi. RTÜK de 22 Eylül 2026 tarihli kararı duyurdu.

Öte yandan saldırıdan yaklaşık 17 saat önce, okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik yedi bakanlık arasında “Güvenli Okul” iş birliği protokolü imzalanmıştı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yeni eğitim-öğretim yılında okul güvenliği kapsamında 31 bin bahçe görevlisinin istihdam edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.