Hava Durumu

Hangi borçlar yapılandırılacak?

Vatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. 84 milyonu ilgilendiren yeni düzenleme hangi borçları kapsayacak, ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Hangi borçlar yapılandırılacak?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi hayata geçiyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçların tümü yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı “Vergi ve SGK borçlarına yönelik yapılandırma paketi tüm vatandaşlarımız için sevindirici, yeni bir düzenleme içe esnafımız da yapılandırma kapsamına alınarak emekli olmaların yolu açılmalı” dedi. Palandöken, kış döneminde esnafın elektrik ve doğal gaz gibi girdi maliyetlerindeki artış göz önünde bulundurularak yapılandırma ödemeleri uzun bir zamana yayılmalı” dedi.

Yarın KABİNE’de görüşülecek düzenleme ile vergi, prim ve cezadan, öğrenim kredilerine kadar tüm borçlar yapılandırılabilecek.

MTV borçları, vergi borçları, SGK primleri, matrah artırımı, dava aşamasında olan vergi ve prim borçları, esnafın ödeyemediği Bağkur primleri var eğer yapılandırma kapsamında öderlerse EYT kapsamında emekli olabilecekler.

Vadeler 18 ay kapsamındaydı 36 ve 48 ay vadelendirme yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.