Hava Durumu

Erdoğan Ahlat’ta konuştu! “Kazanan Türk milleti olacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı sökmüştür”!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta Anadolu'nun fethinin 955. yılına dair açıklamalarda bulundu. Nemrut Kalderası'nın milli park ilan edildiğini duyuran Erdoğan, 'Terörsüz Türkiye' süreci ve birlik beraberlik mesajları vererek İsrail'e tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2026 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2026 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan Ahlat’ta konuştu! “Kazanan Türk milleti olacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı sökmüştür”!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu’nun fethinin 955. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’ta düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Malazgirt Zaferi’nin tarihsel önemine, Ahlat’ın Türk-İslam medeniyetindeki yerine, Terörsüz Türkiye sürecine ve bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan, İsrail’in Suriye’deki saldırılarına da göndermelerde bulundu.

Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, “Bunun kimleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Kimleri endişelendirdiğini biliyoruz. Onlara diyorum ki. Ne yaparsanız yapın bizi yolumuzdan döndüremezsiniz” ifadelerini kullandı.

“AHLAT ŞEHİTLERİN MEKANIDIR”

Ahlat’ın tarihsel önemine vurgu yapan Erdoğan, ilçenin Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesindeki rolüne dikkat çekti.

“Şunu öncelikle ifade etmek istiyorum. Ahlat, şehadete ermişlerin yani şehitlerin, saadete, selamete ermişlerin yani seyyidlerin, ilahi kelimetullah yolunda gaza şuuruna ermişlerin yani gazilerin mekânıdır. Ahlat, Anadolu’da yoğrulan millet ruhunun, hamurunun mayasıdır.”

Erdoğan, Ahlat’ın tarih boyunca şehitler, gaziler ve Anadolu’nun fethiyle özdeşleştiğini belirterek, ilçenin Türkiye’nin tarihsel hafızasındaki önemine vurgu yaptı.

“ANADOLU’NUN DÜĞÜMÜ AHLAT’TA ÇÖZÜLMÜŞTÜR”

Malazgirt Zaferi’ne giden yolun Ahlat’tan geçtiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Şurası muhakkak ki Malazgirt’e giden yol Ahlat’tan açılmıştır. Anadolu’nun düğümü Ahlat’ta çözülmüştür. Kudüs ve İstanbul, Ahlat’ta vücut bulan imanla fethedilmiştir.”

Erdoğan, Ahlat’ın Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecindeki rolüne dikkat çekerek, ilçeyi “Anadolu’ya giriş kapısı” olarak nitelendirdi.

NEMRUT KALDERASI MİLLİ PARK İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat, Tatvan ve Güroymak sınırları içerisinde bulunan Nemrut Kalderası’nın Cumhurbaşkanı Kararı ile milli park ilan edildiğini açıkladı.

“Geçtiğimiz hafta yayımladığımız Cumhurbaşkanı Kararı ile Ahlat, Tatvan ve Güroymak sınırları içinde yer alan Nemrut Kalderası’nı millî park ilan ettik. Böylece tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bu alanı inşallah bundan sonra çok daha iyi koruyacağız.”

Erdoğan ayrıca Ahlat Selçuklu Kabristanı’ndaki yaklaşık 10 bin mezar taşının Anadolu’daki Türk varlığının önemli sembollerinden olduğunu ifade etti.

“86 MİLYONUN KARDEŞLİK MÜREKKEBİNİ TEK BİR SAYFADA BİRLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, Ahlat’ın farklı kültür ve kimliklerin uzun yıllar boyunca bir arada yaşadığı bir merkez olduğunu söyledi.

“Ahlat, millet olma bilincimizin, birlik ve beraberliğin remzidir. En güçlü işaretidir.”

Erdoğan, Türkiye’nin farklı kesimlerinin ortak vatan ve gelecek anlayışıyla bir arada olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle omuz omuza verenler işte buradadır. Gönül birliği, ülkü birliği, kader birliği içinde burada tarihe geçen bir destan yazılmıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “86 milyonun kardeşlik mürekkebini tek bir sayfada, Ahlat’ta olduğu gibi tek bir terkipte birleştirmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ HEDEFİNE ULAŞTIĞINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecinin başarıya ulaşması halinde Türkiye açısından yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

“İki sene önce Ahlat’tan işaretini verdiğimiz Terörsüz Türkiye sürecimiz hedefine ulaştığında inşallah milletimizin önünde yeni bir dönemin kapıları açılacak.”

Sürecin ekonomik ve bölgesel sonuçlarına da değinen Erdoğan, kardeşliğin güçlenmesiyle ekonominin ve refahın da güçleneceğini ifade etti.

“Kardeşliğimizle birlikte ekonomimiz de güçlenecek. Refahımızla birlikte iç cephenin direnci de artacak. Suriye ve Irak başta olmak üzere yakın çevremiz yıllardır özlemini çektiği huzur ve istikrar iklimine kavuşacak.”

“KİRLİ ELLERİ ÇOK AMA ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecine yönelik itiraz ve girişimlere ilişkin sert mesajlar verdi.

“Bunun kimleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Kimleri endişelendirdiğini biliyoruz. Onlara diyorum ki. Ne yaparsanız yapın bizi yolumuzdan döndüremezsiniz.”

Bölgedeki gelişmelere de değinen Erdoğan, Türkiye’ye ve bölgenin huzuruna yönelik tehditlere karşı Türkiye’nin kendi planının bulunduğunu belirtti:

“Bize uzanan, yurdumuza uzanan, milletimize uzanan, kardeşliğimize, imanımıza, bölgemizin huzuruna uzanan o kirli elleri çok ama çok iyi biliyoruz. Herkesin bir hesabı varsa emin olun bizim de bir hesabımız, bir planımız var.”

“KAN TÜCCARLARI KAYBEDECEK”

İsrail’in Suriye’deki saldırılarına da atıfta bulunan Erdoğan, bölgede istikrarsızlık isteyen aktörlere yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Hepsinden önemlisi, âlemlerin Rabbi olan Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. O hesap eninde sonunda galip gelecek. Kan tüccarları kaybedecek. Terörden nemalanan fırsatçılar kaybedecek. Coğrafyamızı istikrarsızlığa boğmak isteyen soykırımcılar kaybedecek.”

Erdoğan, bölgede kazananın insanlık, kardeşlik ve barış olması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kazanan insanlık cephesi olacak. Kardeşlik olacak. Barış ve istikrar olacak. Kazanan, 86 milyon vatandaşıyla Türk milleti olacak.”

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN ŞAFAĞI SÖKMÜŞTÜR”

Konuşmasının sonunda Türkiye Yüzyılı vurgusu yapan Erdoğan, “Büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı sökmüştür. Türkiye Yüzyılı’nın inşası başlamıştır. Allah’ın izniyle önümüz de ufkumuz da açıktır” dedi.

Erdoğan, Ahlat’taki programın ardından yarın kutlanacak Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümünü kutlayarak konuşmasını tamamladı:

“Bu düşüncelerle yarın kutlayacağımız Malazgirt Zaferi’mizin 955. yıl dönümü şimdiden hayırlı, mübarek olsun diyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.