Hava Durumu

Başörtüsü teklifi imzaya açıldı: Haftaya Meclis'e geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifini Cumhur İttifakı olarak bugün imzaya açtıklarını haftaya da TBMM'ye sunacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Başörtüsü teklifi imzaya açıldı: Haftaya Meclis'e geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından yapılan açıklamada, "Başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifini Cumhur İttifakı olarak bugün imzaya açtık. Haftaya Meclis Başkanlığı'na sunacağız" denildi.

Hazır hale getirilen teklifin, haftaya TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Ancak bütçe görüşmeleri nedeniyle aralık ayının 16'sından sonra ele alınması bekleniyor.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı videoda başörtüsüne yönelik çağrı yapmasıyla başlayan tartışmalar başlamıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü adımına el yükselterek Anayasa çağrısıyla karşılık veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Anayasa teklifini Meclis'e kadar getirtmişti.

Ardından iktidar heyeti, muhalefet partilerini ziyaret etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konu hakkında bilgi vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.