Hava Durumu

Bakan Nebati: Fiyatları bilerek aniden düşürmüyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin, fiyat istikrarıyla ilgili olarak,"Şu an bunları yakaladığımız için enflasyon aşağı doğru meyilli oldu ve fiyat istikrarını yavaş yavaş -ani yapmıyoruz bilerek- sağlamış olacağız" dediği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Nebati: Fiyatları bilerek aniden düşürmüyoruz

Nebati, TBMM'de bugün AK Parti milletvekillerine sunum yaptı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Nebati, fiyat istikrarının yavaş yavaş sağlanacağını belirtti. Nebati'nin, dolarizasyonun tersine döndürülmesi için de dövizden gelir elde etmenin artık gerçekleşmeyeceğine ilişkin inancın artması gerektiğini söylediği kaydedildi.

Haberde yer alan bilgilere göre Nebati, milletvekillerine, "Biz, net ithalatçı olduğumuz için petrol ve doğal gaz fiyatlarının gerilemesi lazım ki bizim enflasyonla mücadelede etkinliğimiz hızlı olsun. Döviz kurlarında oynamanın en aza inmesi lazım ki etkili olsun. Şu an bunları yakaladığımız için enflasyon aşağı doğru meyilli oldu ve fiyat istikrarını yavaş yavaş sağlamış olacağız. Bilerek ani yapmıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.