Hava Durumu

Akşener: "Kur'an-ı yakmaya çalıştı bir grup şerefsiz, ahlaksız!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeminde İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması vardı: "Bunu yapmaya kalkışanları da ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum. Şimdi iktidar partisine düşen bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlamaktır."

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Akşener: "Kur'an-ı yakmaya çalıştı bir grup şerefsiz, ahlaksız!"

Meral Akşener: İsveç'e bedeli ödetilmeliİsveç'teki provokatif eyleme muhalefetten de tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İsveç hükümetinin buna izin vermesini kınıyorum, bedeli ödetilmeli" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Şanlıurfa 2. Olağan İl Kongresi'nde konuştu:

"Dün İsveç'de büyükelçiliğimizin önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalıştı bir grup vandal, şerefsiz, ahlaksız." diyen Akşener, "Şimdi bununla ilgili her türlü tedbiri bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve kabinesi almak zorundadır" ifadelerini kullandı.

İsveç hükümetinin provokatif eyleme insan hakları, fikir hürriyeti çerçevesi içinde izin vermesini kınayan Akşener, şunları kaydetti:

"Bunu yapmaya kalkışanları da ahlaksız ve şerefsiz ilan ediyorum. Şimdi iktidar partisine düşen bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlamaktır. Tekrar söyleyeyim İsveç hükümetinin bu konuda gereğini yapması, yapmadığı taktirde de onun karşılığını Türkiye'nin vermesidir.

Şimdi daha evvel de biz her böyle önemli seçimlere gittiğimizde de bu arada başka başka bir şeyler oluyor, onlara karşı da hepimizin dikkatli ve uyanık olması lazım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.