Hava Durumu

KYK yurt sonuçları açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İlk yerleştirmede yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2022 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2022 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
KYK yurt sonuçları açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Yurtları 2022- 2023 eğitim öğretim yılı yurt yerleştirme sonuçlarına ilişkin Cebeci Site Yurdu'nda açıklamalarda bulundu.

Süreç Tamamlandı

Bakan Kasapoğlu, "Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda, objektif bir şekilde öncelik sıralamalarını belirleyen bir puanlamayla tespit edildiler. Oluşan sıralamayla öğrencilerimizin kazandıkları okullara en yakın Bakanlık yurdundan başlamak suretiyle sırayla yurtlara yerleşimleri gerçekleştirildi. Eğer öğrencimizin okuluna en yakın yurtta sıra ona gelene kadar o yurdun kontenjanı dolduysa, okula en yakın diğer yurda yerleşim yapıldı ve süreç tamamlandı" dedi.

"Yüzde 80'lik Karşılama Oranına İmza Attık"

Kasapoğlu, "Yıllık bazda en yüksek talebi almamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Ülke olarak birinci faz ilk yerleştirmemizde yüzde 80'lik rekor bir karşılama oranına imza attık" açıklamasında bulundu.

"Ne Ailelerimiz Ne De Gençler Endişe Etmesinler"

Birinci faz sonrası üç faz daha olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, "Bugün itibarıyla ikinci faz çalışmalarına başlayacağız. Bu fazların sonunda her bir öğrencimiz bu çatının altında bizlerle beraber olacak. O yüzden ne ailelerimiz ne de değerli gençler endişe etmesinler. Bundan sonra faz faz bu sonuçları paylaşacağım, ayrıca yedek yerleştirmelerimiz de devam edecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.