Hava Durumu

Terk edilmiş tırda 46 göçmen ölü bulundu!

ABD'nin Texas eyaletinde yol kenarında terk edilmiş bir tırın kasasında 46 göçmenin cansız bedeni bulundu, 4'ü çocuk 16 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Terk edilmiş tırda 46 göçmen ölü bulundu!

ABD'nin Texas eyaletine bağlı San Antonio kentindeki bir binada çalışan görevli, duyduğu yardım çığlıkları üzerine dışarı çıktı. Yol kenarında terk edilmiş halde olan tırı gören işçi, içeride çok sayıda ceset olduğunu fark etti ve yetkilere ihbarda bulundu. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

San Antonio İtfaiye Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre tırın kasasında 46 göçmenin cansız bedenine rastlandı. Tırdaki 4'ü çocuk 16 kişi ise sıcak çarpması ve bitkinlik nedeniyle hastanelere kaldırılırken, ölenler arasında çocuk bulunmadığı belirtildi. San Antonio İtfaiye Şefi Charles Hood, "Gördüğümüz hastalar dokunulamayacak kadar sıcaktı, bitkinlerdi. Tırda klima bulunuyordu ama görünürde çalışmıyordu. Bir tırın kapısını açtığımızda ceset yığınları görmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg ise can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Aileleri vardı ve muhtemelen daha iyi yaşam şartlarına ulaşmaya çalışıyorlardı. Bu korkunç, trajediden başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.